Hetekig bajos lesz a közlekedés az egypúpú felüljárónál

2017. április 21. 09:12 2017. ápr. 21. 09:12

Kisnyomású gázvezetéket cserél az Zólyom és az Alsómalom utcában az E.ON, 8-9 hétig nem lesz most egyszerű az élet az Árpád felüljárónál.

Az április 21-én elkezdődött munkánál a terület közlekedésének biztosítása jelenti a nagyobb feladatot. Amint azt az energiaszolgáltató közölte, forgalmas útszakaszról van szó, hiszen az Alsómalom utca felüljáróra felvezető szakaszán is dolgoznak, emellett a távolsági és a helyi járatos buszközlekedést is érinti a munka.

A vezetékcserét számos egyeztetés előzte meg (pl. busz ki-be állási próba annak érdekében, hogy a munkaárkok környezetében is folyamatosan biztosítható legyen a buszközlekedés). Az előkészítésben a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt., a Tüke Busz Kft., a Magyar Közút Nonprofit Zrt., valamint a BIOKOM munkatársai is részt vettek.

A munkálatok kezdő időpontját azért tették péntekre, hogy a forgalom szempontjából kevésbé terhelt hétvégi időszakban történt munkavégzéssel is a zavartatás csökkenjen.

A rekonstrukció egy kb. 3 napos 0., előkészítő ütem után három ütemben valósul meg.

A nulladik ütemben 3 ponton (Zólyom utcában a buszpályaudvar kezdete; Batthyány u. – Alsómalom u. kihajtó; Alsómalom u. jelzőlámpa) történik a gázvezeték kiszakaszolása. A munkák egy-egy kb. 2x5 m felületű munkagödörben történnek.

A kivitelezés ezt követően szakaszokra tagolódik. Az Alsómalom utcai szakaszon a vezetékek cseréje 3 ütemben (kb. 2-3 hét/ütem) valósul meg, a Zólyom utcai szakaszon 2 ütemben.

Az ütemekre bontás célja, hogy a helyi járatos autóbuszmegálló és a Vásárcsarnok megközelítése, valamint a távolsági buszok közlekedése a kivitelezés teljes idejére biztosítható legyen.

A munkálatok ideje alatt az Alsómalom utcában két forgalmi sávot érintenek majd munkaárkok, ezért forgalomtorlódások várhatóak. Kérjük az arra közlekedőket, hogy a megváltozott forgalmi rendben óvatosan, körültekintően haladjanak.

A földgáz-szolgáltatás biztonságának fenntartásához elengedhetetlen beruházás teljes ideje várhatóan 8-9 hét. A munkálatok ideje alatt a földgáz-szolgáltatás biztosított lesz. Mindössze a munkálatok végén, egy napra szünetel majd a földgáz-szolgáltatás az érintett ingatlanok esetében. Ennek időpontjáról az érintettek szórólap útján előzetes tájékoztatást kapnak majd.

A munkálatok elvégzését követően az E.ON minden esetben gondoskodik a felbontott burkolat helyreállításáról, a környezet rendezéséről az eredeti állapotnak megfelelően.