Három focipályányi ingyen fát kapnak a pécsi családok

2017. április 21. 11:58 2017. ápr. 21. 11:58


Nem tüzelőt, rendeset, a város ezzel szeretné javítani az esélyeit az Európa Zöld Fővárosa címre, no meg választáskor sem rossz levillogni az ilyen trendi jócselekedetet.

Több száz pécsi család kertjébe térítésmentesen kerülhettek és kerülhetnek ezekben a hetekben facsemeték a város saját csemetekertjéből - közölte az önkormányzat. Mint mondták, a kezdeményezés célja, hogy ne csak a közterületek, de az udvarok is részesüljenek e módon az Európa Zöld Fővárosa címre készülődve.

A fák a 2013-ban létrehozott Városi Csemetekertből kerülnek a pécsiekhez, első körben a belváros és Kertváros családi házas városrészei szépülhetnek így - mondta a faosztás alkalmából tartott sajtótájékoztatón Csizi Péter fideszes országgyűlési képviselő pénteken.

Mint kiderült, 1300 facsemetét osztanak szét, ami három focipályányi területet fedne le, ha valaki egy helyre akarná elülteni őket. Nagy Ervin, Pécs főkertésze olyan fákat választott, melyek jól mutatnak a magánkertekben is. Így például korai juhar, mezei juhar, tatárjuhar, szibériai szil, virágos kőris, júdásfa, bugás csörgőfa, svéd berkenye és feketedió fa is kerülhetett és kerülhet az otthonokhoz.