A vágóhíd túl messze van

2017. április 26. 08:19 2017. ápr. 26. 08:19

Valami nem stimmelt Orbán Viktorral a mohácsi vágóhíd avatásán, és nem csak az, hogy akkorát mondott Duna-híd ügyben, hogy még az öreg folyó is besírt a röhögéstől.

Azóta izgultunk, hogy pár hete egy borús csütörtökön az egyik kormányközeli pécsi újság honlapján megjelent: maga Orbán Viktor fogja felavatni a mohácsi vágóhidat.

Mindig izgalmas dolgok ezek, hiszen ilyen messze délre csak ritkán merészkedik a kormányfő. Ám ha megteszi, akkor mindig szuper dolgokat mond/ígér.

Volt már ilyenre precedens: 2012-ben a Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó Bonafarm csoport csípőteleki tehenészetén fényeskedett Orbán 2500 marha, polgármesterek, országgyűlési képviselők, cégvezetők, egyéb potentátok és Csányi Sándor kíséretében.

Orbán akkor arról beszélt, Csányi és ő is falusiak, azt gondolják, értenek a mezőgazdasághoz, ezért jókat vitatkoznak ezen. Az OTP vezére egy történetet mesélt: egyszer a Földközi-tengeren egy jachton izzadt, mikor azt olvasta egy gazdasági szaklapban, hogy a disznói légkondicionált ólakban hűsölnek.

Egyelőre nem tudni, hogy a vágóhídon milyen körülmények várják majd a disznókat, légkondicionált lesz-e az ól, vagy legalább a szállításuk (Mercedes vagy IFA), egy viszont biztos: Pécsen meg Szegeden már leállt a vágósor az évi egymillió sertés levágására felhúzott (és kormányzati támogatással is megáldott) mohácsi üzem miatt.

Meg a hús is drágulni fog a hírek szerint, hiába volt a nagy áfacsökkentés.

Ám, ha már ennyire közel jött Orbán a mexikói vagy milyen határhoz, mondott erőseket.

Az egyiken csak röhögtünk, tessék, röhögjön Ön is:

Orbán Viktor azt is megígérte az ünnepségen, hogy lesz Mohácson Duna-híd, úgy fogalmazott: "pénz van rá", a nemzetgazdaság megtermeli az ehhez szükséges összeget, az a gond, hogy terv nincs.

Ne vicceljen már az elvtárs, hát ha lenne pénz egy ilyenre, már építenék Mészárosék, és akkor is elcsúszna az egész kormány a véres taknyán a hídavatóra, ha kollektív antraxos bubópestisben szenvednének éppen.

A másik ékes mondata már nem volt ilyen vicces:

„…itt volt az ideje, hogy a baranyaiak is érezzék: jobban megy az országnak, és egyre jobban megy a mezőgazdaságnak.”

Na de kérem, akkor akik eddig azt mondták, hogy itt Baranyában meg Pécsen minden szupi-szuper, nem akarnék ujjal mutogatni, szintén Fideszes politikusok voltak, meg akik a plakátjaikon, meg az újságjaikban, vagy mikben folyton azt tolták, hogy „Helló, ez itt már nem ám Észak-Mexikó, hanem Dél-USA, itt nagyon jó ám, haver, nem látod, sokezerújumunkahely, ledózeroltmagasház, hát örüljél már, hallod??” – azok akkor nem is mondtak igazat? Vagy a vezérbe felejtették el útközben betáplálni a frissített adatokat, hogy itt már jó ideje nagyon jó?