Rátgéber álma valóra vált – videó

2017. április 26. 15:11 2017. ápr. 26. 15:11

És ezért nagyon hálás Orbán Viktornak és a magyar kormánynak. Félelmetesen alacsonyan szálló röplabdák alatt indult utolsó útjára a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia alapköve.

Letették Pécsett a Nemzeti Kosárlabda Akadémia alapkövét szerdán. A rendezvény az építési terület szélén volt, a felszólalókat portól és naptól védő sátor előtt fiatal kosárlabdakademisták ültek tömött sorokban.

A felszólalók sorát Páva Zsolt polgármester nyitotta meg, aki jelentős ünnepnek nevezte a szerdai alapkőletételt. Fontosnak nevezte a lassan 80 éves pécsi kosárlabda-hagyományokat és az elmúlt évtizedek egyéni és csapatsikereit. Páva Zsolt a „Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!” mondattal zárta beszédét, ahogy sajnos később Takács Mihály tanácsadó is, aki Orbán Viktor szavait tolmácsolta, némi redundanciát okozva ezzel.

Felszólalt még Szalay Ferenc szolnoki polgármester és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke is, de nagyon kedves volt, - igaz, a hallgatóság zömében fiatalokból állt -, és a kosárlabda honi fejlődéséről beszélt.

Természetesen feszült figyelem kísérte Rátgéber Lászlót, a róla elnevezett akadémia főigazgatóját is, aki megvalósult álmairól beszélt:

Rátgéber nem tudta és nem is akarta titkolni, hogy ezért nagyon hálás Orbán Viktornak és a magyar kormánynak, valamint a pécsi önkormányzatnak.

Felszólalt még Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkárságának helyettes államtitkára is, majd útjára indult az alapkő, amit végül le is tettek.

Ezt egy videóban mutatjuk meg. Egyrészt mert valószínűleg még nem látott fontos embereket, amint a poros göröngyökön alacsonyan szálló kosárlabdák alatt kísérik az alapkőhordozót. Másrészt az is kiderül belőle, hogy az egyszerűnek tűnő mosolygós alapkőlerakós fotók igazából mennyire bonyolultan készülnek el:

További fotók a galériánkban:

[gallery="88" picture="6756"]