Balesetekkel és szabadtéri tüzekkel majálisoztak a baranyai tűzoltók

2017. május 2. 15:21 2017. máj. 2. 15:21

Három közúti balesethez riasztották május elsején a baranyai tűzoltókat, emellett két szabadtéri tűzesetet is meg kell oldaniuk.

Május elsején három közúti baleset is történt Baranya megyében, amelyhez a tűzoltókat is riasztották.

Az egyik baleset az 56-os főút mohácsi szakaszán történt, egy személyautó az útról lesodródott és az árokba borult. Az autóban csak annak vezetője utazott, aki ki tudott mászni az autójából. Sérülést nem szenvedett. A mohácsi tűzoltók áramtalanítást végeztek, majd segítséget nyújtottak a főút mielőbbi szabaddá tételében.

Baranyahídvégen is baleset miatt volt szükség a tűzoltók munkájára. Egy kisbusz és egy személyautó ütközött össze. A személyautóban ketten utaztak, akik közül egy ember súlyos sérüléseket szenvedett, őt mentőhelikopter szállította kórházba. A személyautó és a kisbusz vezetője nem sérült meg.

Május elsején Pécs belterületén is történt baleset. Egy helyi járatú autóbusz és egy személyautó ütközött össze Kertvárosban. A busz utasai még a tűzoltók kiérkezése előtt elhagyták a járművet, közülük senki nem sérült meg. A személyautó vezetője azonban súlyos sérüléseket szenvedett az ütközés során, őt a tűzoltók emelték ki a járműből, majd a mentőszolgálat kórházba szállította.

Ellend település határában négyszáz négyzetméteren égett az aljnövényzet majáliskor. A pécsi tűzoltók fékezték meg a lángokat, anyagi kár nem keletkezett.

Pécs keleti városrészébe is szabadtéri tűz miatt riasztották a beavatkozókat. Elhanyagolt szőlőlugas, cserjés, bokros terület égett tíz hektáron. A tüzet a város hivatásos tűzoltói egy órás munkával fékezték meg - olvasható a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében.