Kötelező képzést tart polgármestereinek a Fidesz

2017. május 11. 08:43 2017. máj. 11. 08:43

Önkormányzati Alapképzésnek hívják és minden polgármesternek – meg egy munkatársának – kötelező, akik a kormánypárt kötelékében szándékoznak repülni. A cél a választásokon való hatékony és sikeres részvétel. Lakitelek reloaded.

A Pécsi STOP birtokába került levél tanúsága szerint a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség és a Polgári Magyarországért Alapítvány, amely 2005 óta szervezi képzéseit a résztvevők politikai-közéleti tudásának, kommunikációs készségének fejlesztése céljából 2017. május-december között újabb kurzusokat hirdet.

Természetesen nem teljesen függetlenül a közelgő választásoktól.

„Önkormányzati Alapképzéseinken lehetőséget kívánunk biztosítani a polgármestereknek és egy munkatársuknak, hogy átfogó önkormányzati és gyakorlati ismereteket szerezve segíthessék a jövő évi választások sikerességét” – áll az elfogott levélben.

Hogy ezt mennyire kívánják ők, afelől sem hagynak kétséget:

„A 2017. évi Önkormányzati Alapképzés elvégzése a FIDESZ elnökségének döntése értelmében minden polgármesternek és egy munkatársának kötelező, akik politikai közösségünk tagjaként kívánnak tevékenykedni!” – áll a levélben igen határozottan.

A képzések helyszíne a Lakitelek Népfőiskola. Ami állítólag éjszakánként néha halkan felsír.