Friss: megint feljelentették Fodor Ibolyát

2017. május 17. 10:52 2017. máj. 17. 10:52

Nagy nyilvánosság előtt, folytatólagosan elkövetett becsületsértés bűncselekménye miatt tett feljelentést kedden Fodor Ibolya ellen Balogh Zoltán újságíró, az RTL riportere. Erről szerdán Pécs fideszes vezetőit is tájékoztatta.

Balogh Zoltánt egy május 5-én kelt és máig elérhető Facebook-bejegyzésében „asszony és gyerekverő (sic!) alkoholistának” titulálta Fodor Ibolya, a pécsi közgyűlés képviselője. A Fidesz színeiben mandátumot nyert, ma független képviselő 2014-15-ben igen komoly karriert futott be a magyar sajtóban. Gyakorlatilag megválasztása után belefutott egy hazaárulózásba, majd lemajmozta az RTL riporterét. Később éppen a kereskedelmi csatorna híradója derítette ki róla, hogy sikkasztásban való bűnrészességért jogerősen elítélték.

A balhésorozat közben – mert az bizony még messze nem a vége volt – lemondásra szólította fel előbb Gulyás Emil szocialista képviselő, majd a Fidesz helyi vezetői is. Páva Zsolt sem látta volna szívesen, ám néhány napja kiderült: most meg éppen ő javasolja a Pécsi Értéktár Bizottság tagjának, úgy, hogy ezért bővíteni kell a grémium létszámát.

Balogh Zoltán kedden feljelentést tett Fodor ellen nagy nyilvánosság előtt, folytatólagosan elkövetett becsületsértés bűncselekménye miatt a Pécsi Rendőrkapitányságon. A feljelentésről szerdán reggel Pécs polgármesterét, alpolgármestereit és a város fideszes közgyűlési képviselőit is értesítette.

A pécsi újságíró elmondta: ez nem az első eset.

– Korábban voltak már ehhez hasonló Facebook-posztok Fodor Ibolya és a KÉK Egyesület tagjai neve alatt – mondta Balogh. – Írtak például olyat, hogy két sörért meg egy pálinkáért egy ormánsági kocsmában bármire képes vagyok. Akkor nem tettem feljelentést, de most már betelt a pohár.