Tragédia Mánfánál: másfél év börtön a vétkes sofőrnek

2017. május 18. 11:43 2017. máj. 18. 11:43

Halálos közúti baleset okozásának vétsége miatt 1 év 6 hónap fogházban letöltendő szabadságvesztésre és 2 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte nem jogerősen a Komlói Járásbíróság azt a sofőrt, aki tavaly februárban ütközött teherautójával egy szabályosan közlekedő autóval Komló és Mánfa között.

A Komlói Járásbíróság 2017. május 17-én P. A vádlottat halálos közúti baleset okozásának vétsége miatt 1 év 6 hónap fogházban letöltendő szabadságvesztésre és 2 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte, valamint kötelezte a felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

Mint írták, a vádlott 2016. február 23-án a délelőtti órákban a munkáltatójának tehergépkocsijával közlekedett Mánfa felől Komló irányába, amikor egy jobbra ívelő útkanyarulat közepén 70 km/h sebességgel haladva 0,4-0,5 métert áthaladt a jármű baloldali kerekeivel a záróvonalon, vészfékezést alkalmazott.

Ezután a jármű teljes terjedelmével áttért a menetirány szerinti baloldali forgalmi sávba és a tehergépkocsi bal első részével, 49-51 km sebességgel haladva, nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedő, 50-58 km/h sebességre lassító személygépkocsinak és azt az út mellett található szalagkorlátnak szorította.

A személygépkocsiban négyen utaztak. A gépkocsit vezető sértett a baleset során az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett és a helyszínen életét veszítette. Az utasok mindannyian nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedtek, egyiküknél – lépeltávolítás miatt - maradandó fogyatékosság alakult ki.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás érdekében jelentett be fellebbezést, a vádlott a fellebbezés bejelentésére három nap határidőt tartott fenn, így az ítélet nem jogerős.