Szeszélyes májust kapunk a héten

2017. május 21. 15:26 2017. máj. 21. 15:26

Záporok, zivatarok, időnként megerősödő szél, felhők és napsütés is jut az előttünk álló hétre.

Hétfőn a középső és északkeleti országrészben lesz erőteljesebb a felhőképződés, itt várható a kevesebb napsütés, és nagyobb eséllyel ezen a területen alakulnak ki a délutáni órákban helyenként záporok, zivatarok - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az északi szél főleg a Dunántúlon és az Észak-Alföldön időnként megerősödik, ezen kívül zivatarok környezetében lehetnek még erős vagy viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között valószínű.

Kedden napos és erősen felhős időszakok egyaránt lesznek, több helyen alakul ki zápor, zivatar. Mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

Szerdán eleinte változóan felhős lesz az ég, majd megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Északkeleten, keleten többfelé, másutt elszórtan valószínű zápor, keleten zivatar is kialakulhat. Az északnyugati, nyugati szél megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között várható.

Csütörtökön több-kevesebb napsütés mellett erős gomolyfelhő-képződés várható, szórványosan alakul ki zápor. Az északnyugati szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. Húvösebb lesz: a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.