Már a bíróságon van Fodor Ibolya legújabb ügye

2017. május 23. 14:48 2017. máj. 23. 14:48

Balogh Zoltán pécsi újságíró, az RTL híradójának riportere jelentette fel a pécsi képviselőt becsületsértésért. Az ügy már a Pécsi Járásbíróságon van, így bizonyosnak tűnik, hogy Fodor Ibolya ismét a törvény színe elé kerülhet.

Amint azt nemrég megírtuk, Balogh Zoltánt egy május 5-én kelt és máig elérhető Facebook-bejegyzésében „asszony és gyerekverő (sic!) alkoholistának” titulálta Fodor Ibolya, a pécsi közgyűlés képviselője. Az RTL riportere nagy nyilvánosság előtt, folytatólagosan elkövetett becsületsértés bűncselekménye miatt tett feljelentést.

A Fidesz színeiben mandátumot nyert, ma független képviselő 2014-15-ben igen komoly karriert futott be a magyar sajtóban. Gyakorlatilag megválasztása után belefutott egy hazaárulózásba, majd lemajmozta az RTL riporterét. Később éppen a kereskedelmi csatorna híradója derítette ki róla, hogy sikkasztásban való bűnrészességért jogerősen elítélték.

Amint azt a pécsi újságírótól megtudtuk: a rendőrség tájékoztatása szerint az ügyet már át is adták a Pécsi Járásbíróságnak. Ez azt jelenti: biztosan meghallgatja a bíróság az érintetteket, és elindulhat a tárgyalás.

2015-ben költségvetési csalással és más bűncselekményekkel vádolták meg a mandátumát a Fidesz színeiben elnyerő pécsi önkormányzati képviselőt. Az ügyészség szerint a képviselő takarítócégével voltak gondok: a vád szerint valótlan tartalmú adóbevallásokat adott le a társaság, illetve egy évben semmilyet. 2016 tavaszán és nyarán több alkalommal is várták volna a bíróság elé Fodor Ibolyát, ám ő betegségére hivatkozva nem jelent meg. A Pécsi Törvényszéktől arról tájékoztattak minket, hogy a bíróság 2016 szeptember 6-án a vádlott egészségi állapotára tekintettel felfüggesztette az eljárást. „A vádlott egészségügyi felülvizsgálata folyamatban van, az erre vonatkozó szakértői vélemény még nem érkezett meg. Az ügyben, az orvos szakértői vélemény tartalmának függvényében tűz ki a bíróság újabb tárgyalást.”

Ám Fodor Ibolya állapotában javulást állhatott be, miután ő maga kérte levélben Páva Zsolt polgármestert, hogy bizottságban is dolgozhasson.