A pécsi olimpikon melegítőjéből épülhet újjá a leégett ház

2017. május 25. 15:25 2017. máj. 25. 15:25

Kenderesi Tamással beszélgetett a decsi családapa egy siklósi dzsúdóversenyen, miközben leégett a házuk. A fiatal olimpikon a család megsegítésére melegítőjét bocsátotta árverésre. Aki a sajtbureszt szereti, rossz ember nem lehet.

A pécsi Nana bárban tartotta első önálló sajtótájékoztatóját a fiatal olimpikon, Kenderesi Tamás csütörtökön kora délután.

Az olimpiai bronzérmes úszó elmesélte: 12 éves öccse, Péter dzsúdóversenyén, Siklóson, amikor mások mellett egy apukával is beszélgetett 2017 tavaszán. Csak később tudta meg, hogy a család háza éppen akkor égett le, amikor beszéltek. Mivel mindenképpen segíteni akart, úgy döntött úgy, hogy az olimpián használt melegítőjét árverésre bocsátja, hogy a befolyt összeggel a családnak segítsen.

A sajtótájékoztatón az érintett, Vaskó Sándor igen megrendülten beszélt a történtekről. Mint mondta: az egyik percben még Kenderesi Tamással beszélgetett, majd jött a telefon, hogy mindenük ég. Éppen versenyző kislányának a tatamira kiabált fel, hogy indulniuk kell, Ám mire Siklósról hazaértek Tolna megyei otthonukba, már nem volt hova hazaérni. Mindenük leégett, annyi ruhájuk maradt, amiben aznap elmentek otthonról.

Az apa elmondta: a biztosítótól még csak nem is keresték őket, pedig három hónap telt el a tragédia óta. A dzsúdósok sokat segítettek, kaptak ruhákat, még bútorokat is. Szeretnék újra felépíteni a házukat, ezt pedig akkor tudják elkezdeni, ha Kenderesi Tamás melegítőjéből elegendő összeg folyik be.

A jótékonysági licit oldala már él, itt érhető el: kenderesitamas.hu.

A licit 50 ezer forintról indul, 5000-enként emelkedik, június 13-án 13 óráig tart. A honlapon egyéb információk is elérhetők, itt azok is tudnak tájékozódni, akik nem licitálnának, de más módon segítenének a családnak.