Felhőszakadások moshatják el a Dél-Dunántúlt - frissítve!

2017. május 31. 08:42 2017. máj. 31. 08:42

Somogy, Tolna és Baranya is sárgul az Országos Meteorológiai Szolgálat térképén, eszerint május utolsó napján nem mehet ritkaságba egy-egy felhőszakadás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán napos és erősen felhős időszakokra egyaránt számíthatunk, és több helyen fordulhat elő zápor, zivatar. Jégesővel és viharos széllel kísért heves zivatarok elsősorban délután a keleti megyékben fordulhatnak elő. Az északnyugati, nyugati szél többfelé megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között várható. Késő estére 20, 27 fokra hűl le a levegő.

A figyelmeztető előrejelzés szerint a kora délelőtti óráktól eleinte a nyugati és északi országrészben, majd később másutt is kialakulhatnak zivatarok, amelyeket nagyobb mennyiségű csapadék (> 30 mm), viharos széllökés (60-80 km/h, de intenzív gócokban akár 80-85 km/h-t meghaladó lökések is előfordulhatnak), valamint jégeső (2 cm feletti átmérő) kísérhet.

A térkép szerint jelenleg nincs olyan megye, ahol nem élne figyelmeztető előrejelzés a várható időjárás miatt. A Dunántúlon felhőszakadásokra van kilátás, míg keletre ezt heves zivatarok tetőzhetik:

Frissítés:

Időközben megfogyatkoztak a felhőszakadás miatt sárguló megyék, de Somogy és Baranya még mindig köztük van: