Beköltöztek, agyonverték, kiköltöztek

2017. június 12. 08:52 2017. jún. 12. 08:52

Nem volt valami kedves a lakásában fogadott hajléktalanokkal a pécsi férfi. Ezért is fordulhatott elő, hogy egy téglával agyonverték, amikor magatehetetlenül feküdt. Amikor biztosak voltak benne, hogy meghalt, fogták a telefonját, és egyszerűen odébbálltak.

Két hajléktalan ügyét tárgyalja a jövő héten a Pécsi Járásbíróság. A vádirat szerint a vádlottak ismerősök, mindketten hajléktalanok, akiknek a későbbi sértett felajánlotta, hogy költözzenek hozzá egy pécsi önkormányzati bérlakásba.

A vádlottak és a sértett a nap nagy részét koldulással töltötték. A sértett elvárta a vádlottaktól, hogy a megszerzett pénz egy részét a szállásért adják neki, a koldult pénz jelentős részét alkoholos italokra költötték. A sértett ittasan elég kötekedő volt, az egyik vádlottat ilyenkor többször bántalmazta is.

2016. szeptember 15-én a sértett hajnalban vérző sérülésekkel tért haza, megverte és megrugdosta a földön fekvő elsőrendű vádlottat, aztán lefeküdt aludni. A bántalmazott férfi ekkor vágta homlokon egy téglával.

Később a másodrendű vádlott ébreszteni próbálta a sértettet, aki már nem reagált. Ezért inkább magához vette tízezer forintos telefonját. Társával később, miután meggyőződtek arról, hogy a sértett elhunyt, egyszerűen tovább álltak.

A bíróság előtt egyebek mellett védekezésre képtelen személy ellen elkövetett emberölésért kell felelniük.