Telet kiáltanak nyáron a csúszó Horvát Színház miatt

2017. június 12. 14:02 2017. jún. 12. 14:02

Alaposan betett a tél a Horvát Színház felújításának, a pécsi önkormányzat ezért 2017. október végére csúsztatta el a kivitelezés végső határidejét. Az eredeti tervek szerint három éve őszre kellett volna elkészülnie a teátrum felújításának és bővítésének.

Továbbra sem sikerül tartani a Pécsi Horvát Színház felújítási ütemtervét, a legutóbbi terveket - melyek szerint idén májusra, de legkésőbb a nyárra be kellett volna fejeződnie a munkának - megint felülírták.

A nyári szünet előtti utolsó, júniusi közgyűlés egyik előterjesztése ugyanis arról szól, hogy megint meg kell változtatni a beruházási határidőket.

Az ok ezúttal a csúszásra a kemény tél.

"A szerződéskötést követően a vállalkozó megkezdte az épületegyüttes és a környező ingatlanok felmérését. A kivitelező az érdemi munkálatokat 2017. január hónapban kezdte meg, azonban ezen időszak (2017. január és február első fele) időjárása rendkívül hideg volt. Ezen időszak alatt a kivitelezési munkálatok késedelmet szenvedtek.

A csúszás oka alapvetően az volt, hogy az igen kemény téli időjárás miatt olyan szintű szerkezeti károkat szenvedett a már korábban megépült épület torzó, melyek az ajánlatadás pillanatában nem voltak ismertek. Kizárólag ezen károk kijavítása esetén tud az új kivitelező garanciát vállalni a teljes műszaki produktumért, amely garanciális feltétel teljesítése nélkül a támogatás felhasználásáról a minisztérium felé nem tudna a város elszámolni"

- áll az előterjesztésben, amely szerint a kivitelezés újabb határideje 2017. október 31-re módosul, a záró elszámolást pedig ez év utolsó napjáig kell elkészíteni.

Csak hogy tiszta legyen, a felújítást és bővítést 2014. április elején kezdték meg, eredetileg az év őszére kellett volna elkészülnie a bruttó 600 millió forintnyi állami támogatásból készülő beruházásnak, ám már három éve megy a töketlenkedés körülötte - bővebben erről itt olvashatnak.

Jebi ga, mondhatnánk egy népszerű horvát kiszólással.