Lopást hazudott a gerdei napelemsikkasztó

2017. június 12. 14:42 2017. jún. 12. 14:42

Napelemvásárlásra szerződött az áramszolgáltatóval egy gerdei férfi, de a könnyen szerzett vagyon gondolata tévútra vitte.

Sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja és más bűncselekmények miatt nyomozott a Szigetvári Rendőrkapitányság az ellen a 46 éves gerdei férfi ellen, aki napelemek vásárlására kötött szerződést az áramszolgáltatóval, majd azok felszerelését követően egy magánszemélynek értékesítette a napelemek többségét.

A férfi október 7-én tett feljelentésében még azt állította, hogy házába ismeretlenek törtek be, és onnan 7 500 000 forint mellett 112 napelemet is elloptak.

A nyomozás során azonban kiderült, hogy valójában eladta az áramszolgáltatótó tulajdonát képező napelemeket egy 55 éves pécsi férfinak. A gyanúsítotti emellett nagy összegű biztosítást is kötött a napelemekre azért, hogy hamis feljelentésével nagyobb összeghez jusson. A biztosítási összeget azonban már nem tudta felvenni, mert a rendőrök időközben elfogták.

A gyanúsított ügyében folytatott nyomozást a rendőrség a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek. ​