A kihűlés szélén volt a kisfiú, mikor a mentők megtalálták

2017. június 13. 11:38 2017. jún. 13. 11:38

Leírhatatlan módon bánt egy pár az általuk nevelt hároméves gyermekkel, a férfit és a nőt is börtönre ítélte a Pécsi Törvényszék.

A Pécsi Törvényszék 2017. június 12-én kihirdetett ítéletével B. Zs. I. r. vádlott nőt társtettesként elkövetett kiskorú veszélyeztetésének bűntette és kétrendbeli testi sértés vétsége miatt 3 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 4 év közügyek gyakorlásától eltiltásra, és élettársát B. T. II. r. vádlott férfit társtettesként elkövetett kiskorú veszélyeztetésének bűntette és testi sértés vétsége miatt 1 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 2 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélt.

A bíróság az I. r. vádlott vonatkozásában elrendelte egy korábban kiszabott 6 hónap fogházbüntetés végrehajtását is, valamint szülői felügyeleti jogát a sértett vonatkozásában megszüntette.

A közlemény szerint az I. r. vádlott nő és a II. r. vádlott férfi élettársak 2013. június hónaptól kezdődően. 2014 januárjában együtt nevelték a kapcsolatukból született közös kislányukat. 2014. január 19-én gondozásukba került az I. r. vádlott korábbi kapcsolatából született sértett, egy hároméves kisfiú is, aki addig nevelőszülőknél volt elhelyezve.

Az I. r. és a II. r. vádlott 2014. január 19. és január 26. napjai között közösen nevelték a kisfiút. Ennek során 2014. január 21. és január 26. napja között a kisgyermek gondozásából, neveléséből folyó szülői kötelezettségeiket súlyosan megszegték azzal, hogy a gyermeket több ízben, különböző testtájékain bántalmazták, és a gyermek – részben a bántalmazásból, részben elesésből, részben leforrázásból eredő – test szerte elszenvedett sérüléseinek ellátása érdekében a kisgyermeket nem vitték orvoshoz, sérüléseiről a védőnőt és a családgondozót sem értesítették.

A kisgyermek egyik sérülése 8 napon túl gyógyuló, közvetlen életveszélyes állapotnak megfelelő volt, illetve a gyermekhez kihívott mentők kihűléses állapotban találták meg a gyermeket.

Az ügyész a fellebbezés bejelentésére három nap határidőt tartott fenn, az I.r. vádlott és védője enyhítésért, a II.r. vádlott felmentésért, védője elsődlegesen felmentés, másodsorban enyhítés érdekében jelentettek be fellebbezést, így a határozat nem jogerős.