Matolcsy rokonaié lett a Pécsi Sörfőzde

2017. június 16. 21:15 2017. jún. 16. 21:15

Megvált a veszteséges Pécsi Sörfőzde Zrt-től az osztrák Ottakringer csoport. Az új vevők a MAVA Befektetési Kft. és a BanKonzult Commerce Kft., a két cég mögött Matolcs György rokonai, a Szemerey-testvérek állnak.

Eladta az osztrák Ottakringer a veszteséges Pécsi Sörfőzde Zrt. leányvállalatát, a vevő két cég mögött Matolcs György jegybankelnök rokonai állnak a Magyar Nemzet cikke szerint.

A lap úgy értesült, a veszteséges sörfőzde eladásának ötlete áprilisban merült fel először (miután a 2016-os év eredményismertetése lezajlott). Az Ottakringer-vállalatcsoport felügyelőbizottsági elnöke, Christiane Wenckheim nehéznek nevezte a döntést, mert "nem csak egy üzleti, de családjuk Magyarországhoz való történelmi kapcsolódása miatt, egy mélyen érzelmi ügy volt." (Az Ottakringer vállalatcsoport jórészt a Wenckheim és a Menz családok tulajdonában van.)

A Pécsi Sörfőzde Zrt-t a cikk szerint két cég vette meg: a BanKonzult Commerce Kft. és a MAVA Befektetési Kft. A BanKonzult Commerce Kft. Matolcsy György jegybankelnök unokatestvére, Szemerey Tamás tulajdonában áll, míg a MAVA Befektetési Kft. testvéréé, Szemerey Zoltáné.

A két férfi a Magyar Nemzet értesülései szerint a két cégen keresztül több mint 99 százalékos tulajdonrészt szerzett a pécsi sörgyárban.

A Szemerey-testvéreknek a

"legfőbb céljuk a vállalat és a márka újrapozicionálása és modernizálása, a korszakos tradíciók megtartása mellett. A jelenleg uralkodó piaci trendeknek megfelelően a független kisüzemi sörfőzde kialakítása és piaci elsősége a fő célkitűzések egyike. Ennek keretében a vállalat jövőbeli stratégiájának alappilléreit fogják képezni a már gyártásban lévő minőségi s egyben tradicionális márkák, valamint meg kívánnak jelenni új innovatív termékekkel is.

Ezek közül a legjelentősebbek az új gyártási technológiára alapuló gluténmentes, valamint a tönköly- és a búzasörök lesznek, kihasználva azokat a szinergiákat, amiket az új tulajdonosok hazai bitnövénytermesztésben betöltött piacvezető pozíciója nyújt. Az új befektetők az Ottakringer márkákat a továbbiakban mint kereskedelmi partnerek fogják forgalmazni"

- olvasható a cikkben.