Kollégáit mérgezte egy pécsi ápolónő - tudatmódosító szer lehetett

2017. június 23. 14:02 2017. jún. 23. 14:02

Többször mérgezte egy pécsi 30 éves ápolónő a kollégáit, amitől többen rosszul lettek és ápolásra szorultak. A nő ellen lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el. A PTE Klinikai Központjának közleménye szerint tudatmódosító szer lehetett, amivel mérgezett a nő.

Súlyos testi sértéssel gyanúsít a rendőrség egy 30 éves pécsi ápolónőt, aki a gyanú szerint többször tett mérgező anyagot kollégái teájába, kávéjába. a mérgezés miatt többen rosszul lettek és kórházi ápolásra szorultak - értesült a hirado.hu.

"Az ápolónőt a rendőrök őrizetbe vették, az ügyészség pedig a bizonyítékok eltüntetése, a tanúk befolyásolása, illetve a bűnismétlés veszélye miatt kezdeményezte az előzetes letartóztatását.

A bíróság megalapozottnak találta a nővel szembeni gyanút, azonban vele szemben elegendőnek ítélte a lakhelyelhagyási tilalmat. Az ügyészség fellebbezett a végzés ellen, a letartóztatási indítványról másodfokon a Pécsi Törvényszék dönt majd, várhatóan két héten belül" - olvasható a cikkben.

PTE: tudatmódosító szerrel mérgezhetett az ápolónő

Közleményt adott ki a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja a mérgezéses esetről.

"A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ neurorehabilitációs osztályán az elmúlt időszakban a munkatársak körében több váratlan rosszullét alakult ki.

A Klinikai Központ és az érintett klinika vezetése annak érdekében, hogy mielőbb megszüntessék ezt a jelenséget, haladéktalanul vizsgálatot indított az ügyben. A vizsgálat eredménye alapján a Klinikai Központ elnöke feljelentést tett a rendőrségen, ismeretlen tettes ellen.

A hatóság gyors és hatékony nyomozómunkájának, valamint a klinikai vezetők és munkatársak segítőkész együttműködésének köszönhetően napokon belül elfogták a gyanúsítottat, aki feltételezhetően tudatmódosító szereket csempészett munkatársai italába, ezzel előidézve rosszullétüket."