Beismerte tettét a pécsi mérgezős ápolónő

2017. június 26. 12:30 2017. jún. 26. 12:30

Beismerte tettét az a pécsi ápolónő, aki mérget kevert kollégái italába. A nő jelenleg szabadlábon védekezhet lakhelyelhagyási tilalom mellett, de az ügyészség előzetes letartóztatásba helyezné.

Beismerte tettét a pécsi ápolónő, aki több kollégájának is mérget kevert az italába - olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

A Pécsi Tudományegyetem közleménye szerint csak a munkatársak kávéjába, teájába került a mérgező anyag, ami feltételezhetően valamilyen tudatmódosító szer volt.

Mikor a Klinikai Központ neurorehabilitációs osztályán több munkatárs is rosszul lett, a Klinikai Központ vezetősége vizsgálatot rendelet el, majd ezek után ismeretlen tettes ellen tett feljelentést. A nyomozók pár nap alatt beazonosították a tettest.

A Magyar Nemzetnek az ápolónő védőügyvédje, dr. Egervári Zoltán elmondta, a nő részletes beismerő vallomást tett a rendőrségen, arról azonban egyelőre még nem beszélt, hogy mi volt az indítéka.

A cikk szerint a hatóság szakértők segítségével vizsgálni fogja, hogy beszámítható volt-e a mérgezések okozása alatt.

"Mivel a baranyai nő hosszú ideje dolgozott az egészségügyben, ezért a hatóság azt is vizsgálja, történhetett-e korábban is hasonló eset. Nem zárható ki ugyanis, hogy korábban más kórházban is kevert valamit a kollégái kávéjába" - olvasható a cikkben.

A védőügyvéd a lapnak elmondta, az egyértelműen kizárható, hogy a munkatársain kívül más is kapott volna (betegek például) a mérgezett italokból.

A nő ellen súlyos testi sértés gyanúja miatt nyomoz a rendőrség.

A hatóság múlt héten őrizetbe vette az ápolónőt, a bíróság azonban úgy döntött, lakhelyelhagyási tilalom mellett, de szabadlábon védekezhet. Az ügyészség azonban indítványozta a nő előzetes letartóztatását, erről két héten belül döntés születhet.