Faág törte össze az autóját, az igazáért harcol a pécsi nő

2017. június 29. 11:33 2017. jún. 29. 11:33

A vasárnapi viharban Pécsen egy jó 15 méteres, vaskos faág tört le és gyűrt maga alá egy autót. A károsult éppen az igazáért küzd a pécsi városfenntartó céggel, a történetnek még nincs vége, de máris tanulságos.

Rövidhírben számoltunk be arról vasárnap este, hogy a városra lecsapó viharban faág szakadt egy a Semmelweis utcában parkoló autóra.

A károsult, egy pécsi hölgy olvasói levélben fordult hozzánk, amelyet rövidített és szerkesztett formában közlünk.

Mint megtudtuk: vasárnap este fél 10-kor egy nagy durranásra lettek figyelmesek, ekkor esett az autó motorháztetőjére egy akkora faág, ami keresztbe betakarta a Semmelweis utcát, a hozzánk forduló nő szerint 15-20 méteres lehetett. A helyszínre a rendőrök és a tűzoltók érkeztek, miután felhívták a 112-őt. Utóbbiak feldarabolták a faágat és a szemközti járdapadkára helyezték.

Ahonnan azonban ez a fakupac reggel 8 órára szőrén-szálán eltűnt. A hölgy nem tudta megmondani, ki vitte el, de egy darab levél nem maradt utána, reggelre már csak az összetört Golf emlékeztetett a történtekre.

Olvasónk megírta: néhány éve kigyulladt egy mellette parkoló autó, ami nagy kárt tett az autójában, nem volt felelős, sem vétkes, másik parkoló kocsijukat totálkárosra törte pár hónapja egy teherautó. Így ehhez az esethez már kicsit rutinosabban álltak.

Párjával hajnalban videófelvételeket készítettek a faágról, bizonyítva, hogy a fa korhadt volt. A letört ágból elzártak egy másfél méteres darabot bizonyítéknak, ami utólag megint csak igen jó ötletnek bizonyult.

Reggel bementek a Biokomhoz, kérték, hogy vágják ki a fa maradványát, mert a kocsi még alatta áll, igaz, totálkáros lett. Kérték hogy vegyenek fel jegyzőkönyvet, mert a fa korhadt, de mint írt a hölgy, egy napig nem történt semmi. Következő reggel emailben fordult a céghez és a város vezetőihez is a nő, ebben megírta, hogy felvételei és a faág egy darabja is az igazát bizonyítja.

Ezután felgyorsultak az események: kárszakértő ment ki a helyszínre és a Biokom emberei is keresték azzal, hogy igaza van a fát illetően, és levágták a másik nagy ágát is, így már nem veszélyes.

„Most itt tartunk. Első alkalommal azt mondták a Biokomnál, hogy ez egy hosszadalmas ügy lesz, majd azt: lehet, hogy hamarosan lesz döntés az ügyben. Az összeg, amit kaphatunk, nem sok, mert idős az autó, de a semminél azért több lenne” – írta olvasónk. Hozzátette: abban bízik, hogy története segít másoknak, ha hasonló gondokkal szembesülnek, és haboznak, hogy kiálljanak-e az igazukért.

Várjuk a fejleményeket, és jelentkezünk velük.