Életfogytiglant kaphat a túronyi gyilkos

2017. június 30. 08:57 2017. jún. 30. 08:57

Többszörösen minősülő emberölés miatt emelt vádat az ellen a túronyi férfi ellen a Baranya Megyei főügyészség, aki tavaly májusban 30 ezer forintért fejszével agyonverte 81 éves szomszédját.

A szörnyű eset tavaly május közepén történt. A főügyészség tájékoztatása szerint a vádlott - K. Zsolt évek óta a baranyai Túrony községben lakott, ahol szomszédja volt a 81 éves német állampolgárságú férfi. A vádlott többször segített az idős férfinek a ház körüli munkákban.

2016. májusában a vádlott ittas állapotban elhatározta, hogy szomszédjától műszaki cikkeket lop el. Magához vett egy fejszét, majd bement a sértett udvarába, itt azonban a szomszéd váratlanul megjelent, aki a fejszés férfit látván visszament a házba.

K. Zsolt az idős férfi után ment, majd miután utolérte két alkalommal a fejszével fejbe ütötte. Az ütéstől az elesett, de a szomszéd tovább ütötte, a földön fekvő férfi fejére még két-három csapás érkezett a fejsze fokával. Ezektől az idős férfi azonnal meghalt.

Ezután a vádlott a házból mintegy 30 ezer forintnyi értéket vitt el. Másnap visszatért a helyszínre, ahol a nyomokat tisztítószerrel eltüntette.

A túronyi gyilkos után hajtóvadászat indult, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság nettó egymillió forint nyomravezetői díjat is felajánlott az ügyben. A férfit csak 10 hónap múlva, 2017. március 23-án sikerült elkapni, a rendőrök a saját házában találták meg. K. Zsolt beismerő vallomást tett a rendőröknek, majd előzetes letartóztatásba került.

A rendőrség a férfi ellen folytatott nyomozást a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság június közepén fejezte be, az ügyben keletkezett iratokat megküldte az ügyészségnek.

A Baranya Megyei Főügyészség június 30-án arról tájékoztatta a sajtót, hogy többszörösen minősülő emberölés bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen. Mint írták, az elkövető cselekménye, tekintettel arra, hogy nyereségvágyból, illetve idős személy sérelmére követte el, az emberölés minősített esetének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.