Nem egy volt baranyai politikus lesz az új Szerencsejáték Felügyelet vezetője

2017. július 8. 11:49 2017. júl. 8. 11:49

Cáfolta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Magyar Nemzet cikkét, hogy az egykori baranyai fideszes országgyűlési képviselő Koszorús László lesz a Szerencsejáték Felügyelet új vezetője.

Koszorús László lehet a napokban önállósított Szerencsejáték Felügyelet (a NAV egyik főosztályából lett önálló szervezet) új vezetője, erről számolt be csütörtöki cikkében a Magyar Nemzet.

A cikk szerint a pécsi születésű politikus - aki több cikluson keresztül volt baranyai fideszes országgyűlési képviselő is - egy ideig fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár volt, ám egy ideje már a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodánál dolgozik főtanácsadóként. 2015-ben egyébként az állami tulajdonú Szerencsejáték Zrt-nél kapott igazgatósági posztot.

A cikk nem említi, de Koszorús helyettes államtitkári megbízatása 2014. júliusában kezdődött (mivel nem került be képviselőként a parlamentbe), majd áthelyezés miatt 2015. október végével szűnt meg a kinevezése a Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint.

Koszorús egyébként 2014 júniusában tiltakozásul visszaküldte a fogyasztóvédelemből szerzett felsőfokú diplomáját az Eszterházy Károly Főiskolának a Blikk cikke szerint, pont utána nem sokkal nevezték ki fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkárnak.

A Magyar Szerencsejáték Szövetség elnöke, Schreiber István szerint a lépés több szempontból sem jó, az ágazat felügyelete ugyanis a Nemzetgazdasági Minisztériumtól a Seszták Miklós vezette Nemzeti Fejlesztési minisztériumhoz kerül át, Sesztáknak viszont az ismeretségi körében akad olyan, aki érdekelt a kaszinók piacán.

Schreiber a Magyar Nemzetnek elmondta, a "győri és a pécsi kaszinók koncessziós jogával rendelkező Treff-Klub Kft. egyik tisztségviselője Seszták közeli ismerőse, az ügyvezető Kruppa Zsolt András és a tárcavezető feleségének korábban közös vállalkozása volt."

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pénteken az MTI-n keresztül cáfolta a Magyar Nemzet értesülését.

A Magyar Nemzet állításai nem felelnek meg a valóságnak, a sajtóban tegnap megjelent álhírekkel szemben nem Koszorús László lesz a Szerencsejáték Felügyelet vezetője

- közölte a Nemzetei Fejlesztési Minisztérium az MTI-vel.

Egyelőre nem tudni, ki lesz a Szerencsejáték Felügyelet vezetője.