Bejelentkezett egy kormányközeli csapat a régiót lefedő rádiós frekvenciáért

2017. július 9. 17:20 2017. júl. 9. 17:20

Három frekvenciát is megnyert az LB Rádió Kft., amelynek egyik tulajdonosa egy pécsi illetőségű ügyvéd. A frekvenciákon az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó Rádió 1 fog szólni. Közben egy, a dél-dunántúli régiót lefedő frekvenciára egy másik, kormányhoz közeli üzleti kör jelentkezett be.

Pécsi ügyvéd cége nyert a Hajdúságban

Három Hajdúságban fogható frekvenciát nyert el az LB Rádió Kft., a cégben az egyik tulajdonos dr. Bíró Balázs pécsi illetőségű ügyvéd. (Az ügyvédről és a frekvenciapályázatokról ebben a cikkben írtunk bővebben.)

A Radiosite.hu cikke szerint a Hajdúböszörmény 98.9 MHz, a Hajdúnánás 93.3 MHz és a Hajdúszoboszló 100.6 MHz frekvenciák hasznosítására kiírt pályázaton az LB Rádió Kft. lett a nyertes, mivel csak ez a cég nyújtott be tartalmilag és alakilag is érvényes pályázatot a médiatanácshoz.

A cég a Radio Plus Kft-vel hálózatba kapcsolódva fog műsort sugározni, vagyis az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó Rádió 1 fog szólni az adókon a nap legnagyobb részében.

Az egész Dél-Dunántúlt lefedi - naná, hogy megjelent egy kormányhoz közeli szereplő

Június végén a Radiosite.hu egy másik cikke szerint leadták a pályázatokat a szinte az egész dél-dunántúli régiót lefedő 101.7 Mhz-es frekvenciára is, három jelentkező indult el a kiíráson:

  • A Pécs Rádió Kft. - amely a neten elérhető Pécs Rádiót üzemelteti;
  • a P1 Rádió Kft. - a cégen keresztül áttételesen, de a Rádió 1, vagyis Andy Vajna jöhet ki jól a pályázatból, ha megnyerik;
  • valamint a Regionális Rádió Kft.
  • Utóbbi mögött a HGY Invest Kft. áll, amely pedig Krsko Tibor tulajdonába tartozik.

    Krskó Tibor HGY Investje és a Habony Árpád hitelezőjeként (valamint Orbán Viktor volt biztonságpolitikai szakértőjeként) elhíresült Tombor Andráshoz köthető Atmedia Kft. közösen alapított egy újabb céget (Radio Sales House Kft.), mely a napi.hu cikke szerint az állami rádiók, a Sláger Rádió és még vagy 60 vidéki rádió reklámidejét értékesíti.

    A 24.hu cikke szerint "a HGY Investet a Hamu és Gyémánt cégcsoportot felépítő Krskó Tibor és Rogán Antal egykori szomszédjaként ismertséget szerző Csetényi Csaba közösen alapította 2010 szeptemberében, de Csetényi 2015 októberében kiszállt a vállalkozásból. A két üzletember cégei számos kormányzati kommunikációs megbízást is elnyertek."

    A Tombor-Krskó vonal és az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó Rádió 1 mögött álló Radio Plus Kft. pont a pécsi frekvencián megszólaló Rádió 1 Pécs miatt kapott össze még májusban. Az RSH ugyanis azt állította, ők értékesíthetik a Reggeli Show reklámidejét, a Radio Plus viszont ezt nem így látta.

    A Rádio 1 Pécs ügyvezető-tulajdonosa, Fodor József a 24.hu-nak akkor elmondta, valóban az RSH értékesítette a reklámidőt náluk, csakhogy az országos Rádió 1 megjelenésével és hálózatba kapcsolásával a Rádió 1 Pécs műsorideje a korábbi napi 24 óráról 9 óra 59 percre csökkent, tehát csak ennyi műsornál értékesíthet az RSH reklámidőt. Ezt az RSH akkor vitatta a cikk szerint.