Tuti tippek: így tüntesd el Pécs ötmilliárdos hiányát

Ötletek az önkormányzat és az Államkincstár számára, hogy min lehetne spórolni a csődbe ugyan nem jutó, de szar helyzetbe került Pécsen-Pécsett.
 
 

Tuti tippek: így tüntesd el Pécs ötmilliárdos hiányát

Ötletek az önkormányzat és az Államkincstár számára, hogy min lehetne spórolni a csődbe ugyan nem jutó, de szar helyzetbe került Pécsen-Pécsett.
 
 
 
 

 
 

Tuti tippek: így tüntesd el Pécs ötmilliárdos hiányát

Ötletek az önkormányzat és az Államkincstár számára, hogy min lehetne spórolni a csődbe ugyan nem jutó, de szar helyzetbe került Pécsen-Pécsett.

Nincs csődhelyzet Pécsen, csak egy 5 milliárdos hiánya van az önkormányzatnak - nyugtatott meg mindenkit Páva Zsolt "nemsüllyedünk-ügyi" főoptimista a Szabad Pécs hasábjain.

Nehézségek azért vannak, azt nem is tagadja, a városi cégek adósságállományával együtt 9 - egyes vélekedések szerint inkább 11 - milliárdos a hiány.

Az mindenesetre megnyugtató, hogy a Stabilitási törvény nem engedi, hogy Pécs csődbe jusson, mert az önkormányzatoknál kizárja az éven túlnyúló ügyleteket.

Látom is magam előtt, ahogy a stabilitási törvény kimászik a kódexből, felül az öt órát is úton levő pécsi IC-re, aztán lejön, és helyreteszi a bagázst, hogy ilyen pimf üggyel, mint az ötmilliárd, ne is törődjenek, hát nem nyúlhat át a következő évre, ez nem olyan, mint a mindenféle hitelek, amik közül van, ami 10 évre is leköti a pécsi büdzsét.

Na de, hagyjuk is a kajánkodást a hanyatló Nyugatnak, itt most fontos problémákat kell megoldani.

Hogyan lehet betömni azt az ötmilliárdnyi kis fekete lyukat?

Adóemeléssel. Eddig is ez volt a módi errefelé, a dolgozó munkás-paraszti rétegek úgyis elbírnak még egy két adósávot a nyakukba, sajnos a vállalkozásoknak, akik talán élettel töltenék meg a belvárosi üzleteket, nem tud kedvezményt adni az önkormányzat.

A repteret azt tényleg el kell passzolni, nem jó semmire, szerintem a Malév vevő lenne rá.

Kultúra. Az összes még idénre betervezett fesztivált lemondani, a Zsolnay Negyednek átadni a Pécsi Nemzeti Színházat, a Harmadik Színházat, a Kulturális Központot, a Bóbitát - ja, azt már átadták -, meg még ami most eszünkbe se jut. Hoppál Petit felhívni, hogy jövőre 5 milliárdra tervezzék a ZSÖK költségvetését, az önkormányzat meg bedob a kalapba 12 misit, évre elosztva arányosan. Na jó, legyen 30, mégis csak ez a Kultúra Városa.

Indítani egy helyi nemzeti konzultációt, hogy kell-e ilyen esetben helyi nemzeti konzultáció.

Újabb nemzetközi befektetőt szerezni, akit aztán jól nem mutatunk be hónapokig.

Buszokat eladásra kínálni a Pannon Volánnak, hátha összejön. Nem kell ide városi tömegközlekedés, nem vagyunk mi Budapest.

Megnézni a TOP-os forrásból érkező pénzeket, mennyire vannak ténylegesen csak arra felcímkézve, amikre költeni lehetne. Címkéket átírni.

A Rátgéber akadémia alatti területet közművesítés után eladásra kínálni az államnak, hátha beveszik a cselt.

Betervezni megint egy 2 milliárdos ingatlaneladást. Az előzőek is olyan jól mentek.

Újabb külsős tanácsadókat felvenni, hátha ezek már okosakat is mondanak, nemcsak a pénzt viszik.

Csizi Petinek szólni, hogy ha nem akar egy még nagyobb córeszbe került várost átvenni 2019-ben, akkor kezdjen neki kilincselni Viktornál némi pluszpénzért.

Mészáros Lőrinc számát elkérni.

"Bújj a szoci mögé" hadművelet: elmúltnyolcév, elmúlt-elmúltnyolcév, esetleg egy kis sorosozás még a végére, minden felületen.

Állatkertből eladni azokat az állatokat, amiből kettő van - mekkora pazarlás már, nem? De.

Újabb hitelt fölvenni a hiányra fölvett hitel megfizetésére szóló hitel megfizetésére.

A Tüskésréti Haditechnikai Parkba legalább egy működőképes páncélozott bármit beszerezni, ami állandó kiállítási tárgyként a városházánál állna - ha szoros lenne a helyzet.

Mi innen a partoldalról drukkolunk.

 

 

 
 
Ha tetszett a cikk, kövesd a Pécsi STOP-ot a Facebookon is!
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ön szerint is egyre több a hülye sofőr? (lezárva)

 
  • 421   Határozottan, napról napra több

     
  • 14   Épphogy nem, egyre javul a közlekedés

     
  • 275   Mindig is ennyien voltak, csak eddig nem videózták nyakra-főre őket

     
  • 105   Soros