Pécsi csőd: megőrül, ha meghallgatja Páva és Orbán beszélgetését

2017. július 14. 11:16 2017. júl. 14. 11:16

A baloldali városvezetést ekézik, de mintha magukról beszélnének 8 évvel később. Nem véletlen, hogy politikusok semmit nem gyűlölnek jobban, mint ha korábbi önmagukkal szembesítik őket. Egy roppant tanulságos kampányvideó.

Az alábbi videó bő 8 éve rengeteget pörgött. Páva Zsolt, a fidesz 2009 májusi polgármester-aspiránsa és Orbán Viktor beszélgetnek, csevegnek, évődnek az időközi polgármesterválasztás előtt, amit éppen felvettek, és pöpec kis kampányvideót rittyentettek belőle.

Egymás magasztalásánál jobban csak a korábbi baloldali vezetés szapulásában múlják felül magukat.

„Neked kellett volna indulni 1998-ban, azóta a város lejtmenetben van, elszalasztott lehetőségek, adósság, mindenféle bajok vannak ott” - így OV.

„Azért szomorú ez, mert a szoci kormányok ott voltak elvileg mögötte, és ennek ellenére hozták azt, amit hoztak” – replikázott Páva Zsolt. És ami szerinte a korábbi Pécset jellemezte, az nem más, mint

[size="16"]„az eladósodottság, a sodródás, a kilátástalanság, a rosszkedv”.[/size]

Döbbenetes ezt hallgatni 8 év elteltével. Amikor Pécs az elszalasztott lehetőségek és a mindenféle bajok városa lett, ahol az eladósodottság, a sodródás, a kilátástalanság, a rosszkedv az úr. Ahogy a videón is elhangzik: ami az országban nagyban, az van Pécsen kicsiben.

Ha pedig ez nem elég, ott van még Páva Zsolt arany mondata a Zsolnay gyárról:

„Ez egy nemzeti kincs.”

Ennyi. Azaz nem ennyi, mert Orbán búcsúzóul azt kéri Páva Zsolttól: „Vágjátok haza őket”.

Nagy kérdés, hogy a szocikra gondoltak, vagy úgy általában a pécsiekre.