Hat város tűzoltói rohantak a téves riasztásra

2017. július 14. 11:43 2017. júl. 14. 11:43

Pécs, Komló, Siklós, Szigetvár, Véménd és Bonyhád tűzoltói indultak a pécsi Konzumhoz. A legmagasabb riasztási fokozatot indította be egy érzékelő, ami a felújítás miatti por miatt jelzett.

A pécsi Konzumhoz riasztották a tűzoltókat pénteken délelőtt. Kasza Anettől, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől megtudtuk: egy tűzjelző indult be, az épület jellege, a várhatóan sok mentésre váró civil miatt a legmagasabb riasztási fokozatot adják ki ilyenkor.

Két megye hat városának tűzoltói indultak útnak. Nyilván a három pécsi jármű ért oda legelőször, ők le is állították a riasztást, visszafordították a vidékieket. Mint kiderült: felújítás folyik az épületben és a szálló por indította be a jelzést.

Mint megtudtuk: minden ilyen ingatlannál meg van adva egy telefonszám, azé, aki azonnal le tudja állítani a riasztást, ám ezt most nem érték el.

A téves riasztások esetében hatósági eljárás indul, ha megállapítható a felelősség, akkor valamennyi megtérülhet a – mint utólag kiderült – feleslegesen felhasznált erőforrásokból.