Kislányok molesztálásával vádolnak egy táboroztató pedagógust

2017. július 17. 09:12 2017. júl. 17. 09:12

Vádat emelt a Komlói Járási Ügyészség nevelése, felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés bűntette miatt egy férfi ellen, aki az ügyészség közleménye szerint kislányokat molesztált az általa szervezett táborokban.

Amint azt a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség július 17-n hírül adta, a pedagógus végzettségű férfi több éven keresztül szervezett művészeti táborokat Baranya és Tolna megyében 7 és 14 év közötti gyermekek számára.

A férfi a 2014. majd a 2015. évben rendezett táborokban ismerkedett meg a későbbi sértettekkel, egy 11, illetve egy 12 éves kislánnyal. Rájuk különös figyelmet fordított, velük rendszeresen a többi táborozótól eltérően többet foglalkozott.

A férfi ezen táborozások alkalmával rendszeresen aludt egy-egy sátorban a kiskorú táborozókkal. Ezen alkalmakkor, mikor a többiek elaludtak a férfi a kiválasztott lányok mellé feküdt, simogatta őket, majd a sértettek ruházata alá benyúlva a kislányok hasát, melleit simogatta. Több esetben előfordult, hogy a férfi a lányokat szájon csókolta.

Mivel a kiskorú gyermekek a táborozás alatt a férfi felügyelete alatt álltak, ezért a cselekménye a nevelése, felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 2-8 évig terjedő szabadságvesztés.