Albérlet: mélyen a zsebükbe nyúlhatnak a leendő pécsi egyetemisták

2017. július 26. 09:08 2017. júl. 26. 09:08

A legfrissebb ingatlanos statisztikák szerint nem lesz könnyű dolga azoknak a hallgatóknak, akiknek nem sikerül kollégiumba kerülniük. Budapesten tovább fokozódtak az irreálisan magas albérletárak, de Pécsett is komoly pénzeket kérnek egy-egy lakásért.

Július 26-án derülnek ki a felvételi ponthatárok, a sorsfordító estét Pécsett a Széchenyi téri Pont Ott Partin izgulják majd végig az érintettek.

A ponthatárok napvilágra kerülése lényegében az albérletkeresési szezon megindulása is, ez alkalomból az Index az Otthontérkép és az Ingatlan.com összeállításai alapján készített egy körképet, hogy hol mennyiért lehet pecózni.

A cikk szerint továbbra is Budapest az, ahol irreális, csillagászati áron lehet lakni: a fővárosban 150 ezer forintot kellett átlagosan fizetni júliusban havonta egy albérletért. Nyilván ez területileg változik, felfelé és lefelé is.

Pécsett a statisztikák szerint 92 271 forintos átlagáron vannak jelenleg az albérletek. Természetesen ez is függ attól, hogy hol szeretné az ember álomra hajtani a fejét, egy lakásért a Király utcán, a Jókai térnél jóval többet kell leszurkolniuk a lakóknak, mint azoknak, akik bevállalják Patacsot, Rácvárost vagy a Hőerőmű környékét.

A statisztikák szerint a legdrágább vidéki egyetemi város az albérletek tekintetében Győr (103 569 forint), amit Veszprém (100 690), Debrecen (98 978), Szeged (98 045) és Szombathely (97200) követ. A legkevesebbet Miskolcon kérnek a lakásokért, ott átlagban 69 825 forintért lehet egyet bérelni).