Zivatarokra figyelmeztetnek Baranyában

2017. július 26. 09:54 2017. júl. 26. 09:54

Az összes dunántúli megyére veszélyjelzést adott ki a meteorológia szerdára, a szakemberek szerint nem kell meglepődni, ha egy felhőszakadás izgalmasabbá teszi a napot.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint szerdán keleten napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel. A Dunántúlon és a középső országrészben lesz több a felhő, ott záporok, zivatarok alakulhatnak ki, néhol felhőszakadás kíséretében. Mint írták, a Dunántúlon a déli, másutt a nyugatias szél lesz élénk, majd estétől mindenhol északi, északnyugati szél lesz a jellemző. Zivatarokban erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 28 között várható. A Kisalföldön lesz a hűvösebb, a Dél-Alföldön a melegebb. Késő estére 15, 22 fok közé hűl le a levegő.

A figyelmeztető előrejelzés szerint elsősorban a Dunántúlon, valamint később a középső országrészben alakulhatnak ki zivatarok. A zivatarokat a felhőszakadás (lokálisan 25-30 mm csapadék) mellett viharos széllökés (60-70 km/h) és jégeső (1-2 cm) kísérheti.

A várható égzengés és zuhé miatt a Pest és Bács-Kiskun, valamint az összes, a Dunától nyugatra eső megyében első fokú figyelmeztetés érvényes: