Páva "ötmilliárd a hiány" Zsolt: minden szupi szuper

2017. július 27. 13:02 2017. júl. 27. 13:02

Páva Zsolt kissé eltűnt a világ elől, miután két hete ő maga nyilatkozta, hogy a városnak ötmilliárdos hiánya van. Most előkerült, és nem fél ledobni a politika atombombát: csúsztatások jelentek meg az ellenzéki sajtóban a hiányról - holott növekedtek a város bevételei. Nem süllyedünk!

Ötperces interjút adott az önkormányzati lapnak Páva Zsolt, amiben sikerült annyi arcpirító dolgot nyilatkoznia, hogy még a pecsma.hu-nál sem merték kiírni, ki is volt az interjú elkövetője.

(Az önkormányzati újság volt az egyetlen a pécsi sajtótermékek közül egyébként, ahol egy halk sort se írtak le arról, hogy vezérük elmondta, ötmilliárd forintos hiánya van a városnak.)

Mindannyiunk polgármestere erősen indít az alákérdezés után, amit muszáj szóról szóra idézni:

"Egészen elképesztő fantazmagóriák jelentek meg sajnos, de ez nem újdonság Pécs esetében sem. Ahogy a hírvilág uborkaszezonjában visszatérő jelleggel írnak parlagfűről, hőségről, viharokról és szökőkutakban fürdőző emberekről a lapok, úgy városi cégek vagy a város anyagi helyzete is jó muníciót ad egyeseknek a csámcsogásra. Ezzel együtt a tény, hogy Pécs, igaz komoly odafigyelést igénylő, feszes költségvetéssel működik, a nehéz nyári időszakban is pontosan fizeti a béreket. Ráadásul 2016-hoz képes jelentősen emelkedett a bevételünk is."

Fantazmagória a hiányról. Uborkaszezoni találgatás. Meg minden rendben van, sőt, még a bevételei is emelkedtek a városnak. Ettől még egy mikrofonállvány kérges szíve is kiengedett volna.

Ilyen faszos hurráoptimizmust utoljára tán a Zsolnay-gyár elleni önkormányzati össztűznél lehetett látni a városvezetés arcán. Kár, hogy az ügyet elég csúnyán bebukták.

A polgármester igazán politikushoz méltóan dobálózik a számokkal az interjú további részében, hogy tavalyihoz képest ennyivel, meg annyival nőtt a bevétel, az adózás. Páva a sikert az iparűzési adót fizető multiknak, valamint az adóiroda felderítési osztályának (mini-NAV, vagy mi a TEK?) tulajdonítja (meg az igazságos közteherviselésnek).

Ja, és marhára bíznak abban, hogy az ingatlaneladások felpörgése mellett a helyi vállalkozások eredményesebbek lesznek, és több gempát adnak be az ötmilliárdnyi lyukkal kitömött városi kasszába.

Hogy miképp lesz itt feltámadás, meg a hiány betömése, arról bezzeg egy büdös szó sem esik.

Egy a lényeg: NEM SÜLLYEDÜNK!