Itt az újabb hőhullám: 37 fokkal köszönt be az augusztus

2017. július 28. 08:48 2017. júl. 28. 08:48

Már a hétvégén is csak távoli emlék lesz a keddre befutott lehűlés: szombaton 31, vasárnap 34 fokot is mutathat a hőmérő. Hétfőtől aztán még jobban rákapcsol a nyár, az augusztus már 37 fokkal köszönthet be.

Pénteken a változó felhőzet mellett országszerte többórás napsütés valószínű, emellett elsősorban az északi megyékben néhol zápor, zivatar is kialakulhat - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. Az élénk északnyugati, nyugati szél inkább csak északon erősödhet meg átmenetileg. A hőmérséklet délután 25 és 30 között várható, az Északi-középhegység térségében lesz enyhébb az idő. Késő estére 20 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton gyengén felhős ég, sok napsütés várható, csapadék nem valószínű, a szél mérsékelt marad. Melegszik az idő: éjjel 13-18, nappal 26-31 fok várható.

Vasárnap többórás napsütés mellett erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, amelyből elszórtan, leginkább északon zápor, zivatar is kialakulhat. A zivatarokat átmenetileg viharos széllökések is kísérhetik, de zivataroktól függetlenül is megerősödik az Észak-Dunántúlon a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul.

Július utolsó napján, hétfőn napos idő várható kevés gomolyfelhővel, csapadék nélkül. A déli szél többnyire mérsékelt marad, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 fok között alakul.

Augusztus elsején, kedden már 37 fokkal tetőzhet a meleg, és már most látszik, hogy a szerda sem lesz ennél hűvösebb.

Az alábbi animáción kiválóan látszik, miként is érkezik meg a forróság a jövő héten: