Új éttermi szárnyat kap a Koch Valéria Iskolaközpont

2017. július 30. 09:55 2017. júl. 30. 09:55

Újabb épületfejlesztési projektek indulnak Pécsen a Koch Valéria Iskolaközpontban, megújul és kibővül az intézmény éttermi szárnya - közölte a magyarországi Németek Országos Önkormányzata szombaton az MTI-vel.

A beruházás során a menza bővítése, valamint a konyha funkcionálisabbá tétele mellett újabb tantermeket is kialakítanak. Az építési költségeket túlnyomórészt az intézmény előző években felhalmozott megtakarításai fedezik, az Emberi Erőforrások Minisztériuma 20 millió forinttal támogatja a beruházást. Az országos önkormányzat közgyűlése július 29-i rendkívüli ülésén döntött a még hiányzó források saját tartalékból történő biztosításáról.

A megnövelt költségvetés része egy teljes körű építészeti felmérés, valamint egy koncepcióterv elkészítése is, amely már a következő felújításokat és fejlesztéseket készíti elő. A tervek szerint a következő ütemben a gimnáziumi épületszárny és a tornacsarnok épületének átalakítása és bővítése, valamint egy a néptánc oktatáshoz szükséges táncterem kialakítása valósulhat meg.

A magyarországi németek pécsi oktatási központja két óvodából, egy általános iskolából, egy gimnáziumból és egy kollégiumból áll. Az intézményegység épületeinek állapota magasan a hazai átlag feletti, és a kisebb-nagyobb fejlesztések folyamatosak - olvasható a közleményben.