Hőség: másodfokú figyelmeztetést adtak ki a Dél-Dunántúlra

2017. július 31. 12:01 2017. júl. 31. 12:01

Nem gyenge hőhullámmal érkezik az augusztus, az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész Dunántúlra másodfokú figyelmeztetést adott ki keddre a várható forróság miatt. Az Alföldön durvább lesz a helyzet: ott harmadfokú veszélyjelzés lesz érvényes kedden.

Írtuk, hogy nem éppen hűvösen indul az augusztus, és igazunk lett. Na, jó, a meteorológusoknak lett igaza, de a lényeg, hogy ismét itt a kánikula, ráadásul az az elviselhetetlen fajta.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat prognózisa szerint kedden derült, napos idő várható fátyolfelhőkkel, csapadék nélkül. A déli, délkeleti szél élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes eloszlásban 16 és 23 fok között alakul, a leghűvösebb az északi völgyekben lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 34 és 37 fok között várható, keleten lesz a legmelegebb.

A szakemberek szerint olyan meleg lesz, hogy a nappali középhőmérséklet elérheti a 27 fokot. Emiatt az ország nagy részére másodfokú figyelmeztető előrejelzést rendeltek el keddre, Somogy, Tolna és Baranya is narancssárgán virít a térképen. A leghűvösebb Nógrádban lesz, bár ott is elfő fokú a figyelmeztetés szintje, Csongrád és Békés pedig harmadfokú veszélyjelzés miatt piroslik: