A Misina lakóit is megviseli ez a hőség

2017. augusztus 2. 16:17 2017. aug. 2. 16:17

Szenvednek az állatok is a hőségben, ez az állattartókra is komoly terhet ró, az olyan helyeken meg, mint a Misina állatmenhelye kimondottan sok munkával jár. Az egyesület táboraiban is gyermek- és állatkímélő üzemmódra álltak át.

A rettentő hőség megviseli kedvenceinket is, illetve az állatokat, akik régen azok voltak. A Misina Természet- és Állatvédő Egyesületnél ez nyilván hatványozottan csapódik le, menhelyükön az ilyen időszakok rengeteg plusz munkát adnak az egyesület tagjainak és az önkénteseknek.

Farkas Tamás, az egyesület vezetője elmondta: amióta beköszöntött a hőség, gyakrabban cserélik az állatok vízét. Hozzátette: hiába van előttük, ha állott, meleg, nem isszák meg. Vannak állatok, amelyek fürdővizet is igényelnek, ilyenek a Misinánál a madarak, a bivaly és a lovak. Odafigyelnek arra is, hogy lédús táplálékot kapjanak az állatok és erre hívják fel az állattartók figyelmét is. A táppal etetett ebek például extra mennyiségű vizet igényelnek a melegebb napokon.

Az egyesület vezetőjétől megtudtuk: gyermektáborokat tartanak a héten, ott is okoz gondot a szokatlan meleg. A délutáni lovaglásokat törölték, a gyerekek és az állatok érdeke is így kívánta.