Itt csapnak le a NAV-ellenőrök a héten Baranyában

2017. augusztus 7. 10:51 2017. aug. 7. 10:51

Augusztus második hetén is kiemelt figyelmet fordítanak a NAV munkatársai néhány baranyai településre, többek között Pécsett és Mohács környékén is érdemes lesz most a fogpiszkáló után is számlát adni.

Közzétette a heti ellenőrzési tervét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A tájékoztatás szerint a hivatal baranyai munkatársai augusztus 7. és 13. között Szigetváron, Szentlőrincen, Komlón és Mohács környékén, valamint Pécsett végeznek ellenőrzéseket.

Mint írták, az ellenőrök vizsgálják a bizonylatadást, a szabályos foglalkoztatást, az áruk eredetét, és az online pénztárgépek használatát kiemelt figyelemmel a szezonális értékesítőkre (fagylalt, strandcikk, sportszer, szálláshely-szolgáltatás). A próbavásárlások, próbaszolgáltatások igénybevétele mellett forgalomszámlálásra is számíthatnak a kereskedők, vendéglátósok és szolgáltatók.

Múlt héten is árgus szemekkel figyeltek több baranyai várost a NAV-osok. Amint akkor megírtuk, ebben az időszakban is külön figyelemben részesültek a szezonális termékek értékesítői.