Lángolt egy pécsi pizzéria a belvárosban

2017. augusztus 8. 08:58 2017. aug. 8. 08:58

Teljes terjedelmében égett egy pizzéria Pécsen, a Timár utcában hétfő este - közölte a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A tájékoztatás szerint a tűzoltókat hétfőn, késő este riasztották a lángoló épülethez. A tűz oltását egy porral oltó készülékkel kezdte meg a tulajdonos, de nem járt sikerrel. Mikor a beavatkozók a helyszínre érkeztek, már a teljes tetőszerkezet lángokban állt.

A belvárosi épület közvetlen közelében több lakóingatlan is áll, amelyek védelméről a tűzoltással egyidejűleg gondoskodni kellett. A fa tetőszerkezet és a sok éghető anyag – főként bútorok – miatt, gyorsan terjedtek a lángok.

A tüzet három irányból oltották a beavatkozók, amelyet fél óra alatt megfékeztek. A vendéglátó egységből három propán-butángáz palackot és egy szén-dioxidpalackot is kihoztak a tűzoltók.

Az eset során teljesen kiégett az épület, amelyben a pizzéria berendezési tárgyai is tönkrementek. A közeli ingatlanokban nem esett kár, és személyi sérülés sem történt. A tűzoltók három órán át dolgoztak a helyszínen, amelynek keretében tűzvizsgálati helyszíni szemlét is tartottak.