Félmilliós bírsággal ijesztgeti légkondija miatt az önkormányzat a pécsi nőt

2017. augusztus 8. 11:22 2017. aug. 8. 11:22

Klímát szereltetett a lakásba, mégsem használhatja egy pécsi nő, a város önkormányzata ugyanis a berendezés keltette zajra hivatkozva félmillió forintos büntetést lobogtatva tiltotta meg neki ezt.

Végvári Ágnes az RTL Klubnak elmondta, szomszédját zavarta a klíma hangja, azt videóra vette, majd az önkormányzathoz fordult. A város ezután határozatban tiltotta meg a nőnek a légkondi használatát, ha mégis hűti vele a levegőt, félmilliós bírságot kockáztat.

"Nem merem bekapcsolni a klímát, hiszen 500 ezer forint büntetés terhe mellett eltiltottak a használatától" - idézte Végvári Ágnes szavait az RTL Klub.

A nő a határozat kézhez vétele után ügyvédhez fordult. Szerint ugyanis anélkül állították ki azt, hogy helyszíni mérést végeztek volna, ráadásul rosszul is állapították meg a berendezés hangerősségét. Az ügy bíróságra került, de ott épp nyári ítélkezési szünet van, így nem mostanában lesz ennek megoldása.

A csatorna megkereste az önkormányzat Hatósági Főosztályát, de szabadságolások miatt várni kell a hivatalos reakcióra. Keresték a szomszédot is, de őt sem érték el.

Az RTL Klub egy szakmérnökkel bemérette a szóban forgó klíma hagerősségét. A mérés szerint nappal a klíma hangja alatta marad az 50 decibelnek, ami a megengedett határérték, emellett az esti órákban, mikor éjszakai üzemmódra vált, akkor sem zúg jobban, mint szabadna.