Fogarasi Gábor: gyalázatosak voltak az elmúlt évek Pécsen

2017. augusztus 8. 13:42 2017. aug. 8. 13:42

Felesleges látványberuházások helyett az oktatásra és az egészségügyre kellene költeni a baranyai 1. választókerületben, ahol a Jobbik Fogarasi Gábort indítja országgyűlési képviselőjelöltként. Fogarasi az eladósodottság megszüntetését, a közbiztonság hiányát emlegette, valamint azt, hogy az elmúlt évek történelmi gyalázatnak számítanak.

Sajtótájékoztatón mutatta be a Baranya 1. számú egyéni országgyűlési választókerületi jelöltjét a Jobbik Pécsen kedden délelőtt.

Hegedűs Lorántné jobbikos országgyűlési képviselő (és az országgyűlés jegyzője) elmondta, ember kell a gátra, ezért jó választás Fogarasi Gábor a jelöltségre. Fogarasi Hegedűsné szerint "tiszta kézzel, józan ésszel és magyar szívvel" fogja vezetni a választókerületet, ha megválasztják.

A Jobbik úgy gondolja, ez az a körzet - különösen is Magyarország területén, illetve Pécs életében -, ahol felelős gazdálkodás szabályait ismerve, azokat számon kérve és megkövetelve kell egy országgyűlési képviselői körzetet vezetni - mondta el Hegedűs Lorántné a kissé értelmetlen mondatot.

Hegedűsné felesleges látványberuházásokat emlegetett, amelyek helyett inkább oktatásra és egészségügyre kellene kiemelten költeni, de a béruniós kezdeményezéseket is meg kell valósítani. A közösségszervezés is kiemelt feladata az itteni képviselőjelöltnek, akinél fontos az elkötelezett nemzeti gondolkodás.

"Szükség lenne most már valakire, aki ismeri és tudja az átlátható személyzeti politikának a jelentőségét, és ezt hogyan kell megvalósítani. És végre véget kell vetni annak a fideszes világnak, ahol csak négy ember járhat jól: a fideszes sógor, koma, retye és rutya" - fogalmazta meg Hegedűs Lorántné.

(Tegyük hozzá, a Magyar Néprajzi Lexikon szerint a retyerutya még mindig egy szó, és pejoratív jelző a rokonságra, elsősorban az Alföldön - a szerk.)

Fogarasi Gábor elmondta, a jelenlegi eladósodottságot kellene megszüntetni, és ezt nemcsak az önkormányzatra értette, hanem a devizahitelesekre is, akiket nem annyira támogatott a fideszes kormányzás. Kiemelte az európai léptékű bérezés alapjainak letétét is, erről uniós 8 országban a Jobbik kezdeményezését követően augusztus 20. után indul aláírásgyűjtés.

Szót ejtett az országgyűlési képviselőjelölt az elvándorlásról is, amelyben már nemcsak a fiatalok érintettek, hanem egyre több szülő is kiköltözik külföldre a gyerekeik után, amit Fogarasi szerint meg kell állítani.

Kitért az egészségügyre is, ahol szerinte megalázóan alacsony bérezésért dolgoznak az emberek, hiányoznak az eszközök - ezen is javítania kell a Jobbiknak, ha kormányra kerül 2018-ban.

Fogarasi az állami bérlakás-építési program elindítását is felemlegette, amely fellendíti a gazdaságot és munkahelyeket is hoz. Mindezek mellett az önkormányzati lakásproblémákra is megoldást hozhat, természetesen csak akkor, ha jól gazdálkodnak a lakásállománnyal. Óriási sikernek tartja, hogy Pécsen már erkölcsi bizonyítványt kell csatolni a lakásigényléshez.

A közbiztonság hiányát is emlegette Fogarasi, szerinte Pécs az elmúlt években többször került az országos hírekbe az itt elkövetett brutális és szörnyű bűncselekmények miatt. Ezt a képviselőjelölt szerint a rendvédelmi állomány létszámának növelésével és bérük felemelésével lehetne orvosolni.

Szükség van az elesettek és nehéz körülmények között élők segítésére is - tette hozzá.

Fogarasi elmondta, mind a Fidesznek és az MSZP-nek 8-8 éve volt arra, hogy bizonyítson itt Pécsen, és szerinte ezeket az éveket csak történelmi gyalázatként lehet értékelni.

A Jobbik egy olyan politikai kultúra megteremtésén fáradozik, amely nem csak egy-egy párt szavazóit, hanem a magyar közösségeket is támogatja a kormány - tette hozzá.

"Magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel"

- ezen elvek mentén fognak kormányozni 2018-tól Fogarasi Gábor szerint.