Fodor Ibolya ismét okoskodni próbált

2017. augusztus 9. 15:35 2017. aug. 9. 15:35

Fodor Ibolya megint megmondta a frankót: ezúttal arra volt kíváncsi, hogy Fogarasi Gábor "mit tett le eddig az asztalra". A kommentelők szerint Fodornak sem kellene magát vernie a több tízmilliós sikkasztására.

Kedden jelentette be a Jobbik, hogy Fogarasi Gábor indul a baranyai 1. számú egyéni választókerületben országgyűlési képviselőjelöltként a 2018-as választáson.

A hírről mi is beszámoltunk, mint ahogy a legtöbb pécsi sajtótermék is.

Az OkPécs Facebook-oldalán azonban nem várt szájkarate alakult ki, miután Fodor Ibolya kormánycivil független (de anno fideszes) önkormányzati képviselő feltette a 40+-os nemzedékre oly jellemző kérdést: mit tett le eddig Fogarasi az asztalra? (Fogarasi ugyanis abban a választókerületben indul, ahol Csizi Péter fideszes képviselő regnál épp, ebbe pedig Fodor Ibolya szűkebb hazája is beletartozik.)

Egészen pontosan ez volt a bejegyzés:

"a kis nyikhaj, aki még 1 évet nem dolgozott! És aki arra használja fel önkormányzati képviselőségét, hogy vélt sérelmét torolja a PVSK-n. Mikor érjük el végre hogy csak az lehessen képviselő aki tett már valamit az asztalra? Aki legalábbis belekóstolt, milyen dolgozni?Ja és édes kalács!, Jó lenne magadra venni egy kis jómodort. Tudod az én kiafiam már 2 évesen tudott pl. köszönni"

Erre jelentek meg kommentelők, akik közül egyikük mesterien csapta le a Fodor által elengedett magas labdát:

"A 12,5 milliós sikkasztás miatti jogerős ítélet az már belefér a "tett valamit az asztalra" kategóriába?"

Fodor Ibolya innentől kezdve csak azt tudta ismételgetni, hogy itt Fogarasiról van szó (hogy mit tett a pécsiekért), nem róla. Meg különben is, Fogarasi listáról jutott be a képviselő-testületbe, nem úgy mint Fodor, akire "szavaztak".

Azt is leírta, hogy a sikkasztás baloldali kampány: "Uggyan már.. iennyire jól szajklózzák a balos média kampányait? Na etért sem" (ezt később törölte, de a szerkesztési előzményekben meg lehet nézni).

Egy másik kommentelő szerint Fodor helyett egyébként egy németjuhászt is megválasztottak volna képviselőnek, ha az van előtte, hogy Fidesz. És lehet, hogy jobban is jártak volna - írta még hozzá.

Fodor Ibolya tehát jött, és elkezdte azt, amihez a leginkább ért: a mellébeszélést. Lehet, hogy a pártközpontban levették róla a szájkosarat.