Ingyen átszerelik a klímáját annak a nőnek, akit félmilliós bírsággal riogatott a városháza

2017. augusztus 10. 11:57 2017. aug. 10. 11:57

Ingyen átszerelik annak pécsi nőnek a klímaberendezésének külső egységét egy cég, akit az önkormányzat félmilliós büntetéssel fenyegetett, ha bekapcsolja a berendezést.

A pécsi önkormányzat határozatban tiltott el egy pécsi nőt a klímaberendezésének használatától, és félmillió forintos büntetést is kilátásba helyezett, ha a berendezést mégis bekapcsolja - írtuk a hét elején az RTL Klub riportjára hivatkozva.

A berendezés kültéri egysége ugyanis zavarta a nő egyik szomszédját, aki videóra vette működés közben az egységet, majd ezután tett feljelentést az önkormányzatnál. A nő szerint az önkormányzat úgy hozta a tiltó határozatot, hogy vizsgálatot nem végzett. Az RTL Klub felkért egy szakértőt, aki a vizsgálata után arra jutott, hogy a kültéri egység zajszinten belül van.

Az RTL Klub újabb anyaga szerint időközben megoldódott a probléma: a klímát forgalmazó cég jelentkezett, és ingyen más helyre teszi át a külső egységet, ahol már nem zavarhatja a szomszédot.

Egy napközis otthon pedig felajánlotta a nőnek, hogy kisfiát ingyen befogadják egy hétre, hogy ne kelljen a kánikula miatt felmelegedett lakásban lennie a kisfiúnak.

A pécsi városháza illetékes osztálya szerint a nő nem kapott volna félmilliós bírságot, mert érvényesítik a fokozatosság elvét.

Közben a nő is pert indított, ám hajlandó attól elállni, ha az önkormányzat visszavonja a határozatot - derült ki az RTL Klub riportjából.