Csütörtöktől nehéz lesz közlekedni a pécsi belvárosban

2017. augusztus 15. 14:38 2017. aug. 15. 14:38

Csütörtöktől várhatóan a hónap végéig zsákutcává változik a pécsi belvárosban a Munkácsy Mihály utca és a Gábor utca, a Tettye Forrásház Zrt. ugyanis ivóvíz- és szennyvízbekötő vezetéket épít ki.

Ivóvíz- és szennyvízbekötő vezetéket épít ki a Munkácsy Mihály utcában a Tettye Forrásház Zrt., ezért csütörtöktől (augusztus 17.) várhatóan két hétig az utca zsákutcává válik.

A vízszolgáltató közleménye szerint a Munkácsy Mihály utca 10-17., illetve 27-31. házszámok közti szakaszokon fog folyni a munka, ez lesz elzárva a forgalom elől, illetve a Gábor utca is zsákutcává válik, mert onnan nem lehet majd kihajtani a Munkácsyra.

A munkálatok ideje alatt a Toldi Miklós utca forgalmi rendje is megváltozik: a Munkácsy Mihály utcából lehet majd behajtani, míg az utcán áthaladó forgalom a Tímár utcán folytathatja útját. A forgalmirend-változás miatt a munkálatok ideje alatt a Perczel Miklós utca elérhetősége is változik: a Felsőmalom utca irányából a Munkácsy Mihály utcán keresztül nem közelíthető meg, hanem csak a Hal tér irányából (a Tímár, Goldmark Károly, Munkácsy M., valamint a Kisfaludy Sándor utca érintésével).

A munkálatok ideje alatt időszakos nyomásesésre, átmeneti, rövid ideig tartó vízhiányra számíthatnak a környéken lakók, akiket a szolgáltató szórólapokon értesít.