18 fokos lehűlés jön a hétvégén, előtte azonban megsülünk

2017. augusztus 17. 10:16 2017. aug. 17. 10:16

Az egész Dél-Dunántúlra figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt csütörtökön, péntekre a fél országot besárgította az Országos Meteorológiai Szolgálat, szombaton 36 fok lehet, vasárnapra viszont olyat hűl az idő, hogy a fal adja a másikat.

Ismét eljöttek a gatyarohasztó hőség napjai, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint egyre melegebb napok állnak előttünk. Csütörtökön 29-34 fok várható, a Dunántúl nyugati és északi területei mellett a keleti, északkeleti határvidéken nem kizárt egy-egy zápor, zivatar, de a déli részeket elkerüli a csapadék.

A meleg miatt több megyére, köztük Somogyra, Tolnára és Baranyára is figyelmeztetést adtak ki. Eszerint ma 25 fok felett alakul felénk a napi középhőmérséklet:

Pénteken még melegebb lesz, jelen állás szerint a komplett Dunántúlra, valamint az ország középső részére és Csongrád megyérre figyelmeztetést adtak ki az ünnepi hétvége előtti utolsó munkanapra, 30-34 fok várható:

A felmelegedés szombaton tetőzik, nappal 28-36 fok közötti csúcsértékekre kell készülni, a legmelegebb a Dél-Alföldön lesz. Esefelé aztán ideér egy hidegfront, ami záporral, zivatarral söpri ki a forróságot.

Vasárnap kezdetben erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd nyugat felől felszakadozik a felhőzet, de estig a Tiszántúlon még sok lesz a felhő. További eső, zápor elsősorban a Dunától keletre várható. Az északi, északnyugati szelet több helyen erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között alakul, a tartósabban csapadékos tájakon valószínű 20 fok alatti maximum.