TOP-forrásból épít szórakoztató központot a mohácsi önkormányzat

2017. augusztus 25. 07:57 2017. aug. 25. 07:57

1,1 milliárd forintból alakítana ki szórakoztató és közösségi központot az egykori selyemgyár és a szomszédos Temaforg-telepen a mohácsi önkormányzat. A pénz nagyobb része már megvan TOP-os forrásból, a tervek szerint az önkormányzati választás előtt adnák át a kész létesítményt.

Szórakoztató és közösségi centrumot alakítanak ki Mohácson, a Duna-part melletti csaknem 1,2 hektáros, használaton kívüli ipari területen, amelyen műemlék épületek is vannak - - közölte a város polgármestere az MTI-vel.

Szekó József fideszes városvezető elmondta, a volt mohácsi selyemgyár épületét, udvarát és a szomszédos egykori Temaforg-telepet csaknem 300 millió forintért vásárolta meg a mohácsi önkormányzat.

A területeket 1,1 milliárd forintból tervezi fejleszteni a városvezetés, így mintegy 3800 négyzetméternyi épület kaphat új közösségi és turisztikai funkciót Szekó szerint.

A barnamezős beruházás első ütemét jelentő selyemgyári munkálatokra az önkormányzat 800 millió forintos támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból az MTI híre szerint. Az ottani főépület emeletén bálok, esküvők, koncertek és konferenciák megtartására alkalmas, 400-500 személyes rendezvényközpontot alakítanak ki. A földszinten tálalókonyha, valamint mohácsi kézműves és gasztronómiai termékeket árusító üzletek lesznek. A selyemgyári blokk egy másik épületében a kisgyerekeknek játszóházat, az idősebbeknek mikroelektronikai barkácsműhelyt, az udvaron pedig gyermek- és felnőttjátszóteret alakítanak ki.

"Szekó József közölte azt is, hogy a beruházás második ütemére, az egykori Temaforg-telep rehabilitációjára a város 300 millió forintos pályázatot nyújtott be, most várják az elbírálását. Az ottani ingatlanokban a többi között lakások kialakítását tervezi a Mohácsi Városgazdálkodási és Révhajózási Kft., valamint fitneszközpont és szabadtéri edzőpark is létesül majd.

A kiviteli tervek elkészítése és a közbeszerzési eljárás lefolytatása után az első ütem megvalósítása 2018 tavaszán indulhat, a munkálatok a várakozások szerint 2019 közepére fejeződnek be" - idézte Szekó Józsefet az MTI.