A polgármesteri hivatal 20 emberétől válna meg a pécsi városvezetés

2017. szeptember 2. 17:37 2017. szept. 2. 17:37

Húsz embert építene le a polgármesteri hivatal állományából a pécsi városvezetés, gyaníthatóan a több milliárdos hiteltartozás és hiány miatt. Több osztály megszűnhet, illetve összevonnák.

Húsz embert építene le az év végével a polgármesteri hivatal állományából a pécsi városvezetés.

Az erről szóló előterjesztés ugyan nem említi, de gyaníthatóan van összefüggés a létszámleépítés és a több milliárd forintra rúgó hiteltartozások és működési hiány között.

Az előterjesztés szerint a városüzemeltetési főosztály lakásgazdálkodási csoportja megszűnne, a feladatok átkerülnének az Elszámolóházhoz. A polgármesteri hivatalban két fő maradna lakásügyi koordinátorként a pénzügyi főosztály vagyongazdálkodási csoportjába tagozódva.

Megszűnne a humán főosztály 2.számú területi szociális központja, feladatait a megmaradó 3 területi szociális központ venné át. Az előterjesztés a megszüntetést azzal indokolja, hogy az elmúlt években változott az ellátandó területek és ügyek, valamint az ellátandó ügyfelek száma is.

A szervezési és jogi főosztály humán erőforrás csoportja is megszűnne, két ember marad, a feladatokat a továbbiakban az összevont jogi és személyzeti csoport látná el.

A polgármesteri hivatal létszáma az idei költségvetésről szóló rendelet szerint 250 fő, a pécsi városvezetés a racionalizálásra hivatkozva 20 fővel akarja csökkenteni a dolgozók számát.

Így nézne ki a létszámcsökkentés az előterjesztés szerint:

A polgármesteri kabinet is fel van sorolva, de gyaníthatóan a leépítendő két fő nem az alpolgármestereket takarja.

Az előterjesztésről a szeptember 7-ei közgyűlésen szavaznak a képviselők.

Megszabadul a POSZT-tól és a horvát színháztól Pécs

Amit viccesen megjósoltunk még július közepén, az be is jött: a pécsi önkormányzat megszabadul a kulturális cégeitől. A szeptember 7-ei előrehozott közgyűlésre készült az az előterjesztés, mely azzal foglalkozik, hogy a pécsi önkormányzatnak hol kellene megszorítani a nadrágszíjat a több milliárdos hiteltartozások miatt.