Tudja, mi kell Pécsnek?

2017. szeptember 6. 13:48 2017. szept. 6. 13:48

A Fidesz tudja. Déli Ipari Park. Olyan, ami üresen, gazosan tátong, de most fejlesztik. Tovább. A tervezés is 5 millióba fáj. Hitelből.

Talán még emlékszik a videókra, amelyek Orbán Viktor bezengetett 2015-ös ígéreteit és a mai valóságot ütköztetik.

Az egyik főszereplője a pécsi Déli Ipari Park, ami egy magányos csarnokot és egy hasonlóan elszigetelt bódét leszámítva igazából egy elhanyagolt kaszáló. Sok mindent el lehet mondani róla, csak azt nem, hogy hemzsegnének ott a befektetők.

Erre mit találtunk a csütörtöki közgyűlés előterjesztései között? Egy nyári gazdasági bizottsági ülést, ami arról szól: tovább fejlesztik az ipari parkot.

Természetesen az Unió pénzén tennék ezt, TOP-forrásból. Amire biztosan szükség lesz, az némi ipari út, egy kis parkoló, buszforduló és buszmegálló. Ezek tervezésére ugyanis már ki is írták a közbeszerzést. Ötmillióba kerül, és mert Pécsnek jól megy, EIB hitelből fogja a város kigazdálkodni.

Belegondolni is rémes, hogy mekkora fennakadást okoznak majd a fejlesztési munkák a nyüzsgő ipari parkban, hörgő kamionosoktól és dudáló buszsofőröktől lesz hangos a Pécstől délre eső pusztaság. Ám legalább ahogy a fenti videón is látszik: az utak, buszmegállók még sokáig igen jó állapotban lesznek, nem koptatja őket az a sok kerék. Pécsen ezt értik időtálló befektetés alatt.