Hargitai János lesz a parlamenti mentelmi bizottság elnöke

2017. szeptember 14. 09:31 2017. szept. 14. 09:31

Miután Kósa Lajosból tárca nélküli minisztert csináltak, Gulyás Gergely váltja a Fidesz frakcióvezetői posztján. Emiatt több parlamenti bizottság élén is változás lesz, Hargitai János KDNP-s baranyai képviselő a mentelmi bizottság elnöki posztját kapja meg.

Megválasztották a Fidesz-frakció új vezetőjének Gulyás Gergelyt a nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportjának velencei ülésén - olvasható az MTI hírében.

A döntést Kósa Lajos, a Fidesz leköszönő frakcióvezetője, a Modern városok programért felelős leendő tárca nélküli miniszter jelentette be csütörtök reggeli sajtótájékoztatóján, a helyszínen.

Gulyás Gergelyt a törvényalkotási bizottság élén Hende Csaba váltja, a honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke pedig - Kósa Lajos helyett - Németh Szilárd lesz.

A leköszönő frakcióvezető arról is tájékoztatott, hogy az elhunyt Rubovszky György igazságügyi bizottsági elnöki posztját a KDNP-s Vejkey Imre kapja, őt pedig a szintén kereszténydemokrata Hargitai János váltja a mentelmi bizottság élén.