Három hónapja szakadt be az úttest Siklóson - még mindig a belügy támogatására várnak

2017. szeptember 18. 06:57 2017. szept. 18. 06:57

Siklóson kezdik megunni, hogy a Belügyminisztérium még mindig nem döntött a vis maior-támogatásról, ami arra kellene, hogy befoltozhassák a júniusban nyílt lyukat a Malom utca útfelületén. A beszakadás miatt a környék közlekedése eléggé felborult az utóbbi hónapokban.

Még a nyár elején, június 22-én szakadt be az aszfalt Siklóson a Malom utcában. Az önkormányzat lezárta az érintett útszakaszt, ami miatt a környék közlekedése felborult.

A városvezetés már akkor vis maior-támogatásért folyamodott a Belügyminisztériumhoz (mivel a beszakadás alatt egy üreg tárult fel), számításaik szerint a munkálatok 6,4-6,5 millió forintba kerülnek, ebből 1,9 milliót állna a város, ha megérkezne végre a támogatás.

Mert hogy arra még mindig várnak, lassan pedig negyedéves lesz a lyuk a Malom utcában - olvasható a Siklósi Hírek cikkében.

A cikk szerint a lezárás óriási tumultust okoz a környék közlekedésében, emiatt a lakosok nem boldogok, akik ennek hangot is adnak. Marenics János siklósi polgármester nemrég külön levélben is megkereste a Belügyminisztériumot, ám döntés azóta sincs a vis maior-pályázatukra.

A Siklósi Hírek cikke szerint a polgármester úgy döntött, hogy amennyiben szeptember 22-ig nem dönt a Belügyminisztérium (ekkor lesz kerek három hónapos a lyuk), úgy a város maga veszi a kezébe a dolgot, és saját forrásból megpróbálja befoltozni a beszakadást.