Az ország legjobb része lesz ma a Dél-Dunántúl

2017. szeptember 23. 06:23 2017. szept. 23. 06:23

Ha szeret pozitív hírekkel ébredni, akkor ez az Ön reggele: sehol máshol nem lesz olyan kicsi sansz az esőre szombaton, mint régiónkban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szeptember 23-án az északkeleti, keleti megyékben borult lesz az ég ismétlődő esővel, záporral, máshol a több-kevesebb napsütést követően fokozatosan megnövekszik a felhőzet - legkésőbb, késő délutánra, az ország délnyugati részén is beborul az ég. A délutáni órákban már több helyen fordul elő eső, zápor.

És most jön a prognózis legjobb része:

[size="22"]Legnagyobb eséllyel az Észak-Alföldön, legkisebb valószínűséggel a Dél-Dunántúlon alakul ki csapadék.[/size]

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul, de a tartósan borult, esős északkeleti tájakon csak 12, 14 fok valószínű. Késő estére 9, 14 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap alapvetően felhős időre kell számítani, több helyütt valószínű eső, zápor. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul.

Hétfőn olyan lesz az idő, mint amilyen az ember kedve, mikor hétvége után meg kell fogni megint a kalapács nyelét: felhős, borult, napsütést is csak keletre mondanak a meteorológsok. Több helyen várható eső, zápor, északkeleten a legkisebb eséllyel, az északkeleti, keleti szél pedig helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 22 fok között várható - mondják a szakemberek. Hát, akkor várjuk.