Őcsényi balhé: elege lett, 11 év után lemond a polgármester

2017. szeptember 27. 08:20 2017. szept. 27. 08:20

Elege lett az egészből az őcsényi független polgármesternek, lemond hivataláról. Hétfőn parázs hangulatú falugyűlés volt arról, hogy egy helyi panziótulajdonos menekültek üdültetésére ajánlotta fel az ingatlanát. A falugyűlésen megfenyegették, keddre kiszúrták az autója kerekeit.

Lemond hivataláról Fülöp János, a Tolna megyei Őcsény független polgármestere.

Az ok igen egyszerű: múlt héten pattant ki, hogy a Migration Aid nevű szervezetnek egy helyi vállalkozó felajánlotta panzióját, hogy ott a magyar állam oltalma alatt álló menekültek - leginkább családok - pihenhessenek pár napot. Legelőször 8 főről lett volna szó.

A falu a hírre felbolydult, hétfőre gyűlést hívtak össze, ahol leginkább az a vélekedés volt az uralkodó, hogy oda egyetlenegy menekült ("migráns!") se tegye be a lábát. Volt, aki a panziótulajdonost fenyegette meg az épület felgyújtásával, más attól tartott, a menekültek ugyanazt fogják csinálni, mint a törökök Buda várával (turistáskodva megszállják), megint mások attól rettegtek, ezután a panzióval szembeni iskolától haza kell kísérniük a gyermekeiket a menekültek miatt - írtuk korábbi cikkünkben a Migration Aid beszámolójára alapozva.

Kedd reggelre a panziótulaj autójának kerekeit is kiszúrták (és egy másik autóét is), a rendőrség is kiszállt helyszínelni a településre.

Kedden a Magyar Nemzet munkatársa a faluba látogatott, ám hiába kereste a polgármesteri hivatalban az elöljárót, csak telefonon sikerült utolérni.

Fülöp János ezt mondta neki:

Itt 11 évig nyugalom és béke volt, elegem van, a falu lakóit nem lehet egymásnak ugrasztani. Holnaptól hivatalos, de lemondok.

A lap munkatársa több embert is megkérdezett, mindenki úgy vélekedett, oda nem kellenek menekültek, egy biciklis bácsi szerint az újságíró, de a panziótulajdonos is Soros embere. Pedig Európai Falu amúgy Őcsény.

A panziótulajdonos Fenyvesi Zoltánnal is beszéltek, aki elmondta, elsősorban gyerekek és az ő hozzátartozóik üdültetéséről lett volna szó, de a hétfői és kedd reggeli eset miatt visszamondta a jelentkezését, noha saját pénzből korábban is üdültetett már rászorulókat.

A kocsmában leginkább az volt a vélemény a cikk szerint, hogy örüljön a panziótulajdonos, hogy ennyivel megúszta.

Dolgos emberek vagyunk és segítőkészek, de menjenek haza a migránsok és építsék a saját hazájukat

- vélekedtek a Magyar Nemzet munkatársának a kocsma vendégei.