Kirándulóidővel köszön be az október

2017. szeptember 27. 15:02 2017. szept. 27. 15:02

Száraz, csapadékmentes idővel csap az október kezébe a szeptember, igazi őszi kirándulóidőt hoz a hétvége. A hajnalok már csípősek, de nappal 30 fok körüli meleg is lehet.

Az Időkép szerint csütörtökön a déli és középső országrészben túlnyomóan felhős lesz az ég, időnként előbújik majd a nap, másutt fátyolfelhőzet szűri meg a napsütést. Csapadék nem valószínű, legfeljebb a Dunántúlon alakulhat jelentéktelen zápor. Északon időnként megélénkül a keleties szél, a prognózis szerint napközben 18-22 fokig melegszik a levegő.

Pénteken már délelőtt megnövekszik a felhőzet, de azért nem bújik majd el teljesen a nap. A szél gyenge marad, csak északkeleten lehet erősebb, 16-20 fokos csúcshőmérséklet várható.

Szombaton is bújócskázik majd a nap, de eső nem fenyeget, a szél sem lesz erős. Hajnalban már 10 fok alatti minimumok lesznek, nappal viszont 16-19 fokot mutat majd a hőmérő.

Vasárnap - ami már október elseje lesz - marad a száraz idő, a szél kissé feltámadhat. Ettől azonban még kiváló sétálóidő lesz: 16-20 fokot mondanak aznap délutánra a meteorológusok.